EM TuningVolks Autos
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Abzshire
    Posts
    16

    Bit strange,any ideas appreciated

    Got a full service and the cam belt and water pump etc changed on Friday.
    hefty enough bill but needs must.

    Now on my way to work today,fifty miles each way.
    all seemed fine,car was nice an sweet an running smooth.
    untill I came to the usual hill start out of a junction after about forty five miles so nice and warm
    when I pulled out and onto the level road I put the foot down a bit in third and the clutch slipped a bit,Into fourth and a bit of slip again.
    all the way home I put it under some decent loads in the higher gears but no slip whatsoever
    i wouldn't think the work done has any bearing on this at all as the guys were well decent an know their stuff
    If the clutch is going would it not have continued to slip??
    Just turned 81000 miles
    a4 2.0 tdi avant

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Audi modder

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    Hertfordshire
    Posts
    6
    If it's just started it will only be noticeable really in third but once worn well you should get it in the other years too, I'm afraid it sounds like bad timing but a service and cambelt wouldn't have any effect on it.

  4. #3
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Abzshire
    Posts
    16
    Cheers mate,
    Aye I was sure the work had nothing to do with it.
    Pity it never started last week or would have had it done at same time.
    Warranty are bound to say wear an tear so just have to suck it up an pay another hefty bill.
    Least with all the big jobs done I'll be in a good position for a remap as well silver lining an all that

  5. #4
    dubdemand's Avatar
    VAG Addict

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Surrey
    Posts
    405
    Quote Originally Posted by GGB_8PTDI140 View Post
    If it's just started it will only be noticeable really in third but once worn well you should get it in the other years too, I'm afraid it sounds like bad timing but a service and cambelt wouldn't have any effect on it.
    What's the reason for it only becoming noticeable in 3rd gear? I only ask as I have another car with a different problem but that only shows up in 3rd gear (or 4th at triple figures as I discovered the other day lol).

    OP I think this is just a massive coincidence... our Avant is on 105k and is still on the original clutch but I suppose both cars may have lead very different lives!
    2009 A4 2.0 TDI (170) Avant S Line Exec. ​Quartz Grey, S Line suspension, Bluetooth phone prep low, AMI, DAB, Symphony III, Leather/Alcantara, rear sun blinds, heated/dimming/folding mirrors and cruise control. Mods so far: BBS LM (reps), needle sweep and dipping mirror on reverse. To come: spacers, rear window tint and badge delete.

  6. #5
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Abzshire
    Posts
    16
    Put the car in for a new clutch and dmf and at the same time got the fork etc changed.
    Car feels much better now and seems to pull better in the higher gears.
    1050 quid all supplied and fitted
    Top job by north east motors near Aberdeen
    Will defo be using them guys again

  7. #6
    AshA4's Avatar
    Ash

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Newport, South Wales
    Posts
    193
    Is the car not over 3 years?
    As Audi charge £750 for new clutch, or £929 Quattro.

    B8 A4 Avant 2.0 TDi 143 | S-Line Executive | Lava Grey | Privacy Glass - Auto Dim/Fold Mirrors

 

 

Similar Threads

  1. Any ideas would be appreciated
    By audi_a3_turbo in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 13
    Last Post: 18th March 2011, 23:56
  2. Strange ABS brake failure - any ideas?
    By r3ump in forum Audi S4/A4/A4 Cab (B7 Chassis)
    Replies: 8
    Last Post: 29th September 2009, 22:25
  3. Strange sound under acceleration - any ideas?
    By MikeA3 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 1
    Last Post: 1st February 2009, 23:34
  4. Strange Noise !!!!!!!! Any Ideas
    By markcass in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 1
    Last Post: 30th September 2007, 23:54
  5. Strange electrical prob - any ideas?
    By CamV6 in forum TT/TT-S/TT-RS Forum
    Replies: 2
    Last Post: 8th March 2007, 22:23

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO