Volks AutosJMB Retrofits
Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    39

    Couple of annoying little problems

    Hi our 61 plate a4 2.0 tdi teknik has a couple of annoying problems the first is everytime we start it the climate control turns itself right up to 12 not sure if this can be set different and also the stop start rarely works I've been told it doesn't always work but it probably only works 1 out of 100 times just wondered if this can be reset or if there's a problem with it thanks

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    dieseldoos's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Hampshire
    Posts
    137
    The stop/start will only work if it meets all the requirements (engine warm etc). I normally turn mine off as soon as I start the car!

    What setting is the climate control on? Mine is set to Auto, and all I ever do is adjust the temprature (I leave the air con on).
    2009 ​Audi A4 2.0TDI S-Line (143)
    Fully registered VCDS in Portsmouth & surrounding areas , and fault scanning of other makes.

  4. #3
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2012
    Location
    Bucks
    Posts
    67
    The stop start won't work if you have the climate turned right down as it will need the engine to keep running for the aircon to keep trying to cool the car down! Why do you want it down below 12?
    61 Plate Audi A4 Saloon Black Edition 2.0 TDI 170 in Lava Grey

  5. #4
    Audi Dynamik's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    2,121
    12 ? Are we talking about the fan here ?
    Her 2011 Limited Edition A4 Dynamik 2.0 Tfsi quattro 211 BHP Saloon & Mine 2013 Bmw 535D M Sport 313 Bhp 630nm.
    ***Audi's In The Park***The Biggest Audi Event In Europe 10th August 2014*** http://www.audi-sport.net/vb/audis-park-aitp-2014/221933-audis-park-2014-show-10th-august-billing-aquadrome.html
    Reputation given for the best answer.



  6. #5
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    27,096
    Yes my 1st question as above is, is it set to auto on climate, if so, disable this & manually turn it down, see if it goes back to auto on startup again & 12 fan speed.

    Is the temp set to a low or particularly high which warrants the 12 speed when in auto mode, if so adjust this & fan speed usually drops accordingly & as above it may affect the start stop aswell if you adjust these systems.

    You need to provide more info on your setup & have a play to see if it makes any differences.

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  7. #6
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    39
    Hi thanks for your replies yes it's set to auto and usually set to low with air con on and every time we start the car it goes right up to fan speed 12 which is a bit noisy I will have a play around with it this afternoon and see how it goes thanks

  8. #7
    Daggerit's Avatar
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Aberdeen
    Posts
    898
    If you have the temp set to 'Lo' then it will always blow on maximum as it's basically just cooling as much as it physically can rather than attempting to reach a certain temperature. Your best bet is to set it to a comfy temperature like 19 degrees or something and it will regulate the fan speed instead of just blasting you.
    Daytona Grey A4 3.0 TDi Quattro S-Tronic Black Edition



  9. #8
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    39
    Hi I've upped the temperature a bit and all seems to work fine now thanks for your help

  10. #9
    Daggerit's Avatar
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Aberdeen
    Posts
    898
    Glad to hear it!
    Daytona Grey A4 3.0 TDi Quattro S-Tronic Black Edition



 

 

Similar Threads

  1. New week new annoying little problem!
    By coopsS3 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 2
    Last Post: 17th May 2010, 22:06
  2. hi guys, a little problem
    By S3ren in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 5
    Last Post: 21st May 2008, 19:13
  3. Little problem with FMIC
    By Rev-head in forum Tuning
    Replies: 7
    Last Post: 7th January 2007, 22:45
  4. Very annoying boost problem!
    By W8 Performance in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 6
    Last Post: 6th January 2006, 23:37
  5. New User, New Car, Little Problem.
    By Rainesie in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 7
    Last Post: 14th May 2004, 01:26

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO