Monster MotorsportBadger5
Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    10

    B8 2.0TDI - Couple of questions

    Afternoon all,

    I'm having some strange issues with my 2.0TDI, with what I think is the clutch. Sometimes when accelerating the clutch seems to slip a little, the revs and engine noise increase slightly, only by 1k or so RPM and the little gear indicator in the bottom left of the DIS disappears as if the car is in neutral. The car still how power so it's not disengaging completely if that is the issue. Any other thoughts? As a mentioned before, it's not all the time. notice it maybe 4/5 times a week?

    Secondly, the car is at 59k and I believe it is recommended to get the timing belt changed at around 75k which i'll get to before the end of the year. Is there anything else worth getting changed around the same time?

    All the best.
    Dave

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    348
    I thought timing belt was 140k on B8 tdi?

  4. #3
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2009
    Location
    south yorkshire
    Posts
    628
    In the service book 120, 000 miles

  5. #4
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    10
    Not had a chance to look in the book but it says 75k on here.

    Regular maintenance < Maintaining your Audi < Owners area < Audi UK

  6. #5
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    10
    Any other thoughts guys?

  7. #6
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    5
    Quote Originally Posted by RainbowShooter View Post
    Any other thoughts guys?
    Im experiencing the identical problem as you. I do believe mine started doing this after i had it remapped though. My car is the 2.0 TDI also. Have you had any other opinions on it?

  8. #7
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    10
    Interesting, it's going in for a service in the next week or so and I'll ask them to take a look then!

  9. #8
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    5
    Quote Originally Posted by RainbowShooter View Post
    Interesting, it's going in for a service in the next week or so and I'll ask them to take a look then!
    Ok also I had a new clutch and flywheel 10, 000 miles ago so I'm hoping it's not clutch related

  10. #9
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    5
    Quote Originally Posted by RainbowShooter View Post
    Interesting, it's going in for a service in the next week or so and I'll ask them to take a look then!
    Hi did you have any updates on the rev counter jumping up. Thanks

  11. #10
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    10
    Hi Gareth, not yet. It's in Audi on Friday and I'm going to mention it to them then. I've not actually had any issues with it for a while so it's pretty hard to show to someone when the fault doesn't happen all the time! Will keep you updated

  12. #11
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    5
    Ok thanks for the reply. Mine happens now and again aswell sometimes when I try and get it to jump it won't lol
    It does seem to always happen more often when the engine is cold. Hope to hear from you about it soon
    Thanks

  13. #12
    dieseldoos's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Hampshire
    Posts
    137
    Cant help with the clutch question but I had my timing belt changed at 81000 miles, and if changing the belt I would also get the pump done at the same time.
    2009 ​Audi A4 2.0TDI S-Line (143)
    Fully registered VCDS in Portsmouth & surrounding areas , and fault scanning of other makes.

 

 

Similar Threads

  1. New to an A3 2.0TDi - Couple of Questions
    By Red-Eye in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 4
    Last Post: 6th January 2011, 13:26
  2. vag-com abs scan results, couple of questions.....
    By darby7 in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 10
    Last Post: 24th July 2005, 11:47
  3. a couple of question's
    By robert1303 in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 5
    Last Post: 10th January 2005, 13:45
  4. Couple of Questions
    By ScottyKemp in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 6
    Last Post: 29th October 2003, 16:39
  5. Couple of questions for admin...
    By MickHumphrey in forum General Chat
    Replies: 2
    Last Post: 2nd January 2003, 17:04

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO