AH FabricationsBadger5
Results 1 to 4 of 4
Like Tree2Likes
  • 1 Post By razza1
  • 1 Post By hollow

Thread: After Having My Cluster replaced on my Audi A4 2.0tfsi (2009),car won't start? Help

  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    18

    Unhappy After Having My Cluster replaced on my Audi A4 2.0tfsi (2009),car won't start? Help

    Hi,
    I wonder If there is anyone out there who can help me?
    I had my cluster replaced on monday 11th march, and it was all working fine as they programmed it in. On tuesday 12th I went to a person who corrects the mileage( as mine had to be set to the previous cluster ). He had to take the cluster out to do this as his tool failed to adjust the mileage through the obd II connection. When he fitted it in it showed the new amended mileage. As he stuck the key fob in the cluster lights, and dials did not respond. The car refuses to respond! the central locking still operates, and you can hear the relays activating when you stick the fob in, but that's it
    I am in desperate need of help is anyone out there? that knows how to sort this? or any checks i need to make? I can't even tow it anywhere as the electronic handbrake has locked my wheels.

    Please Help as I really don't want to pay audi to fix this issue??

    Thanks

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    razza1's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Reading - Berkshire
    Posts
    1,244

    After Having My Cluster replaced on my Audi A4 2.0tfsi (2009),car won't start...

    First off as he's cocked your car up I wouldn't expect to pay anything yourself and get him to pay to sort it...!
    Rajdaman69 likes this.
    07 2.0T SLine SE V2 Quattro, Full Milltek with hi-flow sports cat, APR Stage 2+ 280BHP/325lb/ft, APR HPFP, K&N panel, S4 alloys, Spacers, Black Optics, Eibachs, RS4 grill and fogs, Fog tints, RS4 ARB, RS4 Gearstick, LCR splitter, Black Calipers, Drilled discs, Debadged, Colour DIS, Bose, Adaptive Xenons/DRL, Black/Silver Audi Exclusive leather, Audi Carbon inlays, carbon difuser/B pillars, RNS-E+/Bluetooth, Cruise, Int/ext light packs, Rain/light sensors, mudflaps, LED plate/side/boot/interior

  4. #3
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2009
    Location
    south yorkshire
    Posts
    628
    when you had your cluster changed was this a second hand cluster ? if it was a new cluster then audi would have programmed the correct mileage .
    the first person who changed the cluster should have bee able to correct the mileage for you they obviously had the correct tool to extract the pin code from the cluster and the knowledge to adapt them to the ecu.

    you need to get the original dump from the guy from your clocks so i can have a look at it . he's either wrote a corrupt file or not corrected the checksumm . either way your car doesnt start.
    the only other alternative is to get me the cluster make ,model and year and see if i can source you a virgin dump .
    this will allow you to have it adapted to the car and the correct mileage set.
    also the long coding will need doing , dont suppose you have a log file from a vcds reading ?

    after a 2nd reading of your post , the 1st person who changed the cluster should have the original dump from your clocks ,as it looks like they just cloned them . (maybe swapped eeprom but i doubt it )

    you dont explain why you had to have them swapped in the first place
    Rajdaman69 likes this.

  5. #4
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    18
    Hi, thanks for your response- sounds quite complicated, but I will try to get you the information ?
    The reason why the cluster was replaced was because this car had been involved in fire damage, and the original cluster was slightly damaged, and some of the led's didn't work?
    I picked up the replacement cluster from eBay, however it worked fine when it was installed, it just messed up when the other guy attempted to correct the mileage.

    Kind Regards

 

 

Similar Threads

  1. Replies: 2
    Last Post: 3rd March 2013, 17:00
  2. How to install genuine Audi A3 parking sensors to cars electric circuit board help?
    By thebedscompany in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 5
    Last Post: 3rd August 2012, 11:24
  3. Car won't start after taking out the instrument CLUSTER HELP!!!!
    By Gsai in forum VCDS (formerly VAG-COM) forum
    Replies: 15
    Last Post: 27th March 2011, 18:48
  4. Audi A3 - cluster swap, now won't start, help!
    By Endacy in forum VCDS (formerly VAG-COM) forum
    Replies: 10
    Last Post: 20th February 2011, 08:31
  5. S3 whine after having cambelt and waterpump replaced.
    By its_neil in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 5
    Last Post: 7th May 2010, 11:45

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO