EM TuningChris Nott
Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    139

    2008 A4 Fault Codes help

    Could someone please tell me what these fault codes mean

    Address 01: Engine (J623-CAGA) Labels: 03L-906-022-CAG.clb
    Part No SW: 03L 906 022 JN HW: 03L 906 022 B
    Component: R4 2,0L EDC H01 3174
    Revision: 11H01---
    Coding: 0104002C02072118
    Shop #: WSC 00847 210 91033
    ASAM Dataset: EV_ECM20TDI03L906022JN A01004
    ROD: EV_ECM20TDI03L906022JN.rod
    VCID: 7AF0890AFDC4789


    1 Fault Found:
    5293 - Throttle Valve Actuator Module (J338): Motor Circuit
    P2103 00 [032] - Signal High
    Intermittent - Not Confirmed - Tested Since Memory Clear
    Freeze Frame:
    Fault Status: 00000001
    Fault Priority: 2
    Fault Frequency: 18


    Address 02: Auto Trans (J217) Labels: 0AW-927-156.clb
    Part No SW: 8K0 927 155 AF HW: 0AW 927 156 G
    Component: 0AW 20TDI RdW H01 0006
    Revision: --H01--- Serial number: 0000000157
    Coding: 000001
    Shop #: WSC 06325 000 00000
    ASAM Dataset: EV_TCMVL381 A02005
    ROD: EV_TCMVL381_AU48.rod
    VCID: 77F6903ECED6651


    1 Fault Found:
    2225 - RPM Signal from ECU
    P0727 00 [096] - No Signal
    Intermittent - Not Confirmed - Tested Since Memory Clear
    Freeze Frame:
    Fault Status: 01100000
    Fault Priority: 0
    Fault Frequency: 0
    Reset counter: 0

    Address 03: ABS Brakes (J104) Labels: 8K0-907-379.clb
    Part No SW: 8K0 907 379 AA HW: 8K0 907 379 AA
    Component: ESP8 front H04 0060
    Revision: -------- Serial number: --------------
    Coding: 170500
    Shop #: WSC 06325 000 00000
    VCID: 78F49302CBC86A9


    1 Fault Found:
    00473 - Control Module for Elect. Park/Hand Brake (J540)
    013 - Check DTC Memory - Intermittent
    Freeze Frame:
    Fault Status: 00101101
    Fault Priority: 6
    Fault Frequency: 1
    Reset counter: 71

    Address 05: Acc/Start Auth. (J393) Labels: 8K0-907-064-05.clb
    Part No SW: 8K0 907 064 C HW: 8K0 907 064 C
    Component: BCM2 1.1 H70 0134
    Revision: 00002001
    Coding: 011100
    Shop #: WSC 06325 000 00000
    VCID: 30646B226338729


    Subsystem 1 - Part No SW: 8T0 959 754 D HW: 8T0 959 754 D
    Component: FBSAUDIB8 IDG H37 0060


    Subsystem 2 - Part No SW: 8K0 905 852 D HW: 8K0 905 852 D
    Component: ELVAUDIB8 H36 0041


    1 Fault Found:
    00956 - Key 2
    005 - No or Incorrect Basic Setting / Adaptation - Intermittent
    Freeze Frame:
    Fault Status: 00100101
    Fault Priority: 3
    Fault Frequency: 17
    Reset counter: 84




    The car is a 58 2.0tdi A4 Sline. The engine check light is on and a coil-preheater? light is flashing. I had the egr and throttle body cleaned but the lights are still on the dash.
    The car runs fine and hasn't gone into limp mode. Appreciate any help
    Last edited by 81llyh; 7th June 2012 at 22:19.

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    139
    Anyone?

  4. #3
    kite's Avatar
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    East Berks
    Posts
    675
    Clear the faults and see if they come back.
    A4 (b6) 2.5 TDi QS Saloon.

  5. #4
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    139
    Quote Originally Posted by kite View Post
    Clear the faults and see if they come back.
    Iv cleared the faults twice but they've come back

  6. #5
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    2
    5293 - Throttle Valve Actuator Module (J338): Motor Circuit
    P2103 00 [032] - Signal High

    Any luck with this fault?
    I have same car, same year and same fault!
    I too had the flashing coil light and Engine light, but never went to limp mode.
    I also cleaned the throttle valve and then replaced it with a second hane one,but still the fault code.

  7. #6
    Pyeman's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2012
    Posts
    110
    These are the only codes I could find anything on............................

    00473 - Control Module for Elect. Park/Hand Brake (J540)

    00473 - Control Module for Elect. Park/Hand Brake (J540): No Signal/Communication

    Possible Causes

    • Wiring/Connector(s) from/to Control Module for Elect. Park/Hand Brake (J540) faulty
    • Fault(s) stored in Control Module for Elect. Park/Hand Brake (J540)
    Possible Solutions

    • Check Wiring/Connector(s) from/to Control Module for Elect. Park/Hand Brake (J540)
    • Check Measuring Value Blocks (MVB)
      • Usually Measuring Value Blocks (MVB) 125+ show the current Communication Status


    00956 - Key 2

    00956 - Key 2: Adaptation Limit Surpassed

    Possible Symptoms

    • Remote control not working.
    Possible Causes

    • Key not matched.
    • Key operated more than 200 times while out of range.
    Possible Solutions

    See vehicle specific page for synchronisation/adaptation procedures.
    B8 A4 Avant 2.7 V6 TDi S-line with extra's. 239bhp and 443lbft & my daily VW Caddy VR6


  8. #7
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    139
    Quote Originally Posted by G-dubya View Post
    5293 - Throttle Valve Actuator Module (J338): Motor Circuit
    P2103 00 [032] - Signal High

    Any luck with this fault?
    I have same car, same year and same fault!
    I too had the flashing coil light and Engine light, but never went to limp mode.
    I also cleaned the throttle valve and then replaced it with a second hane one,but still the fault code.
    Yeah, I replaced the throttle body with a brand new one and cleared the faults. No problems since

  9. #8
    Pyeman's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2012
    Posts
    110
    Clad to here its all good now.
    B8 A4 Avant 2.7 V6 TDi S-line with extra's. 239bhp and 443lbft & my daily VW Caddy VR6


  10. #9
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    2
    Quote Originally Posted by 81llyh View Post
    Yeah, I replaced the throttle body with a brand new one and cleared the faults. No problems since

    I've now done the same, new part and cleared faults, all seems to be ok now - no warning lights!

 

 

Similar Threads

  1. Fault codes help
    By Andy_S3 in forum VCDS (formerly VAG-COM) forum
    Replies: 1
    Last Post: 3rd December 2008, 20:27
  2. 2.8 V6 fault codes help
    By stapo69 in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 0
    Last Post: 15th June 2008, 18:00
  3. fault code help
    By Audi_nut in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 6
    Last Post: 5th May 2008, 20:33
  4. fault code help
    By vw754 in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 4
    Last Post: 27th June 2007, 23:43

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO