Badger5AH Fabrications
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    37

    AC Blower Stopped Blowing

    Not particularly impressed.

    Had my car for a week, of which 6 days of that its been on the drive while I've worked away. Already problem No1

    The AC Blower doesnt seem to be working, regardless whether AC is on or not. Fuses checked for AC and blower, all OK.

    Have booked it in for Tuesday, thought I'd check to see if this is a common issue?

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    scoTTy's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Essex, UK
    Posts
    1,958
    Bad news.

    Good news is that no it's not a common issue.

    So even if you manually wind it up to blow hard it doesn't? I ask as they program is only to blow warm air once there's warm air to blow and hence first thing on a cold morning you may feel it's not doing what you expect.

    Does the screen demist button not make it blow hard on the screen?
    MY2010 B8 A4 Avant 2.0TFSI quattro S-line Executive
    Honda CBR1100XX Super Blackbird
    Gone : B6 S4 (AMD stage 3), TT (APR), Golf GTi, CBR600F

  4. #3
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    37
    Nope, I'm afraid not - no breath at all regardless of setting.
    Oh well - trip to the dealer #1!
    He can do the software updates while he's at it!

  5. #4
    scoTTy's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Essex, UK
    Posts
    1,958
    The AC Blower does have a fuse of it's own. Have you checked it ?

    Brown fuse carrier, #8, 40Amp
    MY2010 B8 A4 Avant 2.0TFSI quattro S-line Executive
    Honda CBR1100XX Super Blackbird
    Gone : B6 S4 (AMD stage 3), TT (APR), Golf GTi, CBR600F

  6. #5
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    37
    Yep, all intact
    Oh well, micro cloth it is until fixed then!

  7. #6
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    37
    All good - fixed today in less than 2 hours. Seems to be a 'known' issue rather than a 'common' issue.
    Motor bushes are known to wear out. Updated part fitted.
    Happy again....with a clear windscreen!

 

 

Similar Threads

  1. URGENT....Fan blower stopped working out of the blue!!
    By S4_dan in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 13
    Last Post: 11th October 2011, 19:46
  2. Replies: 3
    Last Post: 12th February 2011, 09:56
  3. AC/Heat blower fan stopped working
    By LWNY in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 2
    Last Post: 6th February 2011, 17:33
  4. Heater Blower
    By kjc300 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 6
    Last Post: 2nd February 2010, 19:03
  5. Heater blower
    By Danny Cawsey in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 2nd February 2010, 17:55

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO