EM TuningBadger5
Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Fabian1999's Avatar
    Live now

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    London
    Posts
    26

    Help B7 Cabriolet wont start!

    I got a 2006 1.8t cabriolet. Its done 16k and I had it for about two weeks. It been fine, recently went on a 300 mile motorway journey and no probs. Drove it around town today and parked up for about 20 mins.
    Came back to restart it, and it fired but then revs slowly dropped below 1k and then it died. I thought I was because the climate control was drawing too much power so I turned that of, and tried again. it tries to spark but immediately dies, even when I press the gas pedal.
    Im sure its not the battery cause all electrics work.
    Any ideas? please help.
    Thanks

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Yellowtrophy's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Perth, Western Australia
    Posts
    107
    Sounds like it could be a fuelling problem...silly question (given the nozzle incompatibility), but it's not had diesel put into the tank has it?

  4. #3
    Fabian1999's Avatar
    Live now

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    London
    Posts
    26
    No filled up with petrol before motoway journy. Its just so random. One moment fine the next refusing to start... I think your right because my first thought was the fuel pump. There is also a dash light that says EPC but I cant tell if it will go out, cause it wont start.
    thanks for replying.

  5. #4
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Online
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    27,113
    Need to get it scanned mate to see what the problem is, I wouldnt try your luck with it until you've found out the reason for the light with a scan, find someone with vagcom local to you from my link in sig or PM me if interested in buying genuine vagcom to scan diagnostically yourself.

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  6. #5
    PetrolDave's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    U.K.
    Posts
    1,535
    There are literally hundreds of reasons for the EPC light to come on, so without doing a VCDS scan you're just guessing.
    2006 RS4 Avant (Phantom Black), RNS-E (2010 version inc SDS, HW 070, SW 0220) with AMI (250GB hard disk), Bluetooth + iPhone 5

  7. #6
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Online
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    27,113
    100% agreed.

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  8. #7
    Fabian1999's Avatar
    Live now

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    London
    Posts
    26
    Thanks for the feedback guys, its all sorted now
    The RAC guy came and and had a look. The D.I.S. said that there was 40 miles left in the tank and the guage was just pased the red line but by no means empty. It was also parked on a steep hill (nose facing down). So when the RAC guy got out his fuel can, I almost felt insulted. He topped up, turned the key and there was a groaning sound, tried again and it started!! I felt like a right t*tt!!
    Anyway im not trusting the D.I.S. again!
    Funny, with my old A3 I ran it really close to empty line and it would always start?

  9. #8
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Online
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    27,113
    Damn was the hill vertical or something cause I've run most my vag cars on vapour before without these kinda issues.

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  10. #9
    stealth64's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    West Mids
    Posts
    233
    Quote Originally Posted by Yellowtrophy View Post
    Sounds like it could be a fuelling problem

    Good shout!

    Give the man a prize!!!

    Ride: 520d M Sport Cobolt Black, 19" Spyders

    Previous rides:
    2.0T Quattro S-Line
    Lava Grey - Sportback

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO