Sky InsuranceEM Tuning
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    4

    170 tdi power issues. Wits end. Advice required please

    A4 2.0 TDi 170 Avant 56 plate
    Hopefully someone can help attempt to identify my problem. The story is a long one but I'll detail best I can. All of the issues have been 'addressed' by Audi main dealers.

    Early may, had flashing glow plugs and limp home mode. Dealer diagnosed Exhaust Gas Sensor fault and replaced. (not my local dealer as I was miles from home)

    Within 200 miles of this, same fault. Another dealer, diagnosed fuel contamination, oil in diesel tank. Drained tank replaced fuel pumps. Car returned to me

    Within 100 miles of this , same fault. Returned to dealer, believed to be hairline crack in cylinder head, replaced. Car returned to me.


    Within 50 miles , same fault. Returned to dealer, diagnosed contaminated fuel again, replaced fuel pumps again as well as fuel injectors.

    Within 160 miles , same fault. Returned to dealer, changed a fuel supply pipe (not entirely sure what) confirmed no fuel contamination. I insisted that they drive 300 miles plus and do a long journey before they returned the car to me, which they duly did. Got vehicle back, they claim find no fault.

    Within the 300+ that they have driven and my 80+ miles so lets say 400 miles I'm now on the M5 again have loss of power in 6th and 5th but this time no flashing glow plugs. Drop into 4th and drive at 60-70 it appears ok. lack of power and lights, junctions etc but when nailed will clear. Then won't rev over 3k rpm in idle.

    Switch car on off, free revving and seems ok... but I know that 80 miles down the road in a long journey I'll get the foot to the floor power loss and then have to rev the bo**ocks off it. If it happens again it's going back, would like some pointers from you guys as you might be able to help the dealer out! Has to go to a dealer as it's lease car

    If it helps, I don't do town driving I'm on the move big time motorways etc.

    Car has done 69k.

    Any advice as to what this can be gratefully received.

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2008
    Posts
    65
    This problem occured on my TDI 170 with the same symptons and in the first instance Audi Hull replaced my injectores. Done 3k since and the problem appears fixed, no symptoms or limp home mode but the service light has just illuminated again so car is going back week on Monday.

    TDI 170 57 plate with 44k

  4. #3
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    4


    They've now replaced cat and dpf..........

    Done 700 miles since and still get 'missing' every now and again mostly in 6th cruising on motorway,drop it down and rev it to death and it clears over time.

    Bit concerting though when cruise is on at motorway speeds! and the car starts jolting....

    hopefully will clear over time!! you never know, give up otherwise

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO