Monster MotorsportJMB Retrofits
Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    100

    Judder At Speed - Not wheel Balance

    Hi Chaps,

    Im recent owner of a B7 2.0T Auto. Loverly car very good condition done 23K.

    Bought from Chigford Audi two weeks ago!. Took it for a test run and during the week and noticed vibration / judder. between 60 - 80+

    1st I thought just poor road surface, second run I figured it might be wheel balance. So had the balance done today. The front balance was off, but the problem still is there!

    I am taking the car back to the service dept on Thursday and any advice would be much appreciated.

    What do you reckon guys?

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Midlands
    Posts
    12
    Some potentially obvious but hopefully useful checks, Tyre pressures, tyre type/make/model or any items stuck in tread pattern. Hope this helps.

  4. #3
    quattrojames's Avatar
    Moderator

    Status
    Online
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Dorset
    Posts
    13,856

    My Social Networking

    Follow quattrojames On Twitter Add quattrojames on Facebook
    It wouldn't be the first time I have had to get a wheel balanced more than once to get it right however.
    Ingolstance Read about my A6 HERE.

  5. #4
    MR G
    Guest
    If there is any irregular lumps or bumps in the tyre at all? It could be damage to the inside of the rim perhaps at worst. Seems a bit bizzare but are the wheel bolts all tight?

  6. #5
    Mr.G's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    In a Tardis!!
    Posts
    1,302
    LOL nice username!

    G

  7. #6
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    salford gtr manchester
    Posts
    564
    once had this on an escort it turned out to be a bent drive shaft

  8. #7
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    100
    Thanks guys,

    I will check tyre pressure etc Could be a diodgy rim. Also the tyres look fine - i had a good look when they were off - no lumps etc

    but they did check balance and check again. machine was quite advanced (if that makes any difference)

    Also by re balancing the problem is exactly the same.....



    Those chingford Audi guys hopefully will find its a straigtforward fix that i shouldnt pay for!

    fingerz crossed

  9. #8
    MR G
    Guest
    Quote Originally Posted by Mr.G View Post
    LOL nice username!

    G

    Sorry chap, I didn't realise there was a MR G already on this forum, that said I should have figured there would be more than one of us.... did you want me to change my username?

    My MR G, so it happens is my initials lol.

    Mike

  10. #9
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    100
    Audi Chingford had my car for a day. And they sorted it! Turns out the new Avons they used were faulty and they replaced them with two new Bridgstones. really happy with that and the problem is sorted!!

    Thanks

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO