Volks AutosAH Fabrications
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    gjcknocker's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Banffshire
    Posts
    97

    Problem with brakes??

    Yesterday I was driving from Aberdeen to Dundee in the pouring rain and when I touched the brakes there was absolutely no bite whatsoever....after a couple of prods it was ok again however I was concerned that if I really had to stop suddenly I would need to pump the brakes to get some reaction. In all the cars that I've had I have never experienced like it and am a little concerned ( especially with the rain we get in this country ).The car is 12 months old and has done 6k miles.
    Should I be concerned??
    2005 S4, Silver with Red Nappa Leather and replica RS4 wheels.

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    james0808's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Nottingham
    Posts
    3,542
    It was probably just the water,i had the same thing on my golf with R32 brakes.Very common on them apparantly.

  4. #3
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Aberdeenshire
    Posts
    740
    Don't want to worry you but we bought a low mileage Bora in 2000. It was 18 months old and had done under 8k. After a about 4k the brakes started to get really bad. At one point I tried to do a test emergency stop and the car hardly slowed.

    Took it back to the dealer and they changed all pads and disks. They said that the front pad material fell apart when they took them out. This seemed to be caused by the low mileage and also because the car had stood for a while at the dealer before I bought it.

    You might be best to get them professionally checked as they're really the most important part of your car.

  5. #4
    Cupramax's Avatar
    Uber pimp meister

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    UK
    Posts
    455

    Wink

    Quote Originally Posted by james0808
    It was probably just the water,
    Its probably not just the water, B7 A4's have the updated ESP which "wipes" the pads occasionally in wet weather so this shouldn't happen.

    Just noticed its a 2005 S4, should this be in the B6 section?
    Last edited by Cupramax; 28th November 2006 at 14:04.

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO