Volks AutosEM Tuning
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    61

    a4 b7 turbo problems

    I have a 05 blb engine d a4 i think my turbo is away. it sounds like the fins on the turbo are rubbing the housing. Would this be right? There is no smoke and only happens when i am driving. I can sit still and rev the life out of it and it make the sound but as soon as you drive you can hear it. Can anyone give me a bit off advice. Many thanks stuart

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Leeds
    Posts
    123
    What's the power delivery like? Does it boost as it should?

    Are there any flat spots in the acceleration?

    Does it ever trip into limp mode?

    J
    2003 A4 B6 1.9 TDi 130 Quattro Sport
    2007 A4 B7 2.0 TDi S-Line Cabriolet

  4. #3
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    61
    No mate its never went into limp mode. its pretty flat to about 3k then goes. i pulled the air box out and it sounds like the fins in the turbo but im scared that it could be the oil pump. There is a slight bit of movement in the fins but i dont know

  5. #4
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    North East
    Posts
    568
    Quote Originally Posted by stuartyp View Post
    No mate its never went into limp mode. its pretty flat to about 3k then goes. i pulled the air box out and it sounds like the fins in the turbo but im scared that it could be the oil pump. There is a slight bit of movement in the fins but i dont know
    My 05 blb exhibited similar symptoms and it was the turbo. Finally gave up after circa 95 k and five thousand miles or so after first making the symptomatic noise you describe. The oil pump /balance shaft assemblies pending failure is more of a low pitched rattle from low down at the front of the sump ( I have replaced this as well ). Damned expensive cars these blb powered units !

  6. #5
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    61
    Quote Originally Posted by Paul B7 View Post
    My 05 blb exhibited similar symptoms and it was the turbo. Finally gave up after circa 95 k and five thousand miles or so after first making the symptomatic noise you describe. The oil pump /balance shaft assemblies pending failure is more of a low pitched rattle from low down at the front of the sump ( I have replaced this as well ). Damned expensive cars these blb powered units !
    The noise has just started so i have pulled the car off the road i dont want it doing any other damage..

 

 

Similar Threads

  1. Turbo problem's or Mass Air Meter?
    By MrFluffyBunny in forum Diesel forum
    Replies: 9
    Last Post: 7th March 2006, 23:59
  2. A4 1.8T Turbo Problems
    By polycage in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 22
    Last Post: 5th August 2005, 23:01
  3. Loss of power. Turbo problems?
    By polycage in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 4
    Last Post: 28th May 2005, 08:03
  4. my turbo problem
    By avvy in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 2
    Last Post: 11th June 2004, 16:41
  5. Power Loss / Turbo Problems??
    By pafitoui in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 5
    Last Post: 11th May 2004, 11:38

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO