Chris NottVolks Autos
Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    13

    cruise control help

    i have just installed cruise control and DIS switch to me B7 audi A4 s-line. The install went fine and upon firing up only light I had on the dash was ESP light, drove the car down the road and it went out. I then parked up to code the VCDS. I went in engine I think changed the coding section to 02002, something similar which was for multi function steering wheel and to switch on cruise. I then clicked on login-11 and typed in the code 11643 think it was to activate cruise. I exited and took it for a test drive and doesn't work. I plugged the cable back in and the code is still stored as 02002 (could be wrong just remember of top of my head but its correct as the help section states). I then ran a fault check which brings up these two faults,2 Faults Found:
    001384 - Cruise Control Switch (E45)
    P0568 - 000 - Implausible Signal - Intermittent
    Freeze Frame:
    Fault Status: 00100000
    Fault Priority: 3
    Fault Frequency: 1
    Mileage: 110258 km
    Time Indication: 0

    Freeze Frame:
    RPM: 924 /min
    Speed: 0.0 km/h
    Load: 0.0 %
    Voltage: 12.08 V
    Bin. Bits: 00001100
    Bin. Bits: 00000000
    (no units): 0.0

    005785 - Powertrain Data Bus
    P1699 - 000 - Missing Message from Steering Wheel Electronics
    Freeze Frame:
    Fault Status: 01100000
    Fault Priority: 3
    Fault Frequency: 4
    Mileage: 110258 km
    Time Indication: 0

    Freeze Frame:
    RPM: 903 /min
    Speed: 0.0 km/h
    Load: 0.0 %
    Voltage: 12.08 V
    Bin. Bits: 00001100
    Bin. Bits: 00000000
    so im stumped and don't know whats wrong with it, thought it would have been simple but guess not any help will be appreciated. Car still runs fine as it is just the stalk doesn't work, its like its not even there.

    regards karl

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Dannykn9's Avatar
    "Cruise My Ride"

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2011
    Location
    North London
    Posts
    1,108
    Your engine coding is wrong, should be 11463 not 11643. Once you key in the correct coding, log out of the controller and swith if your ignition for at least 30 secs.
    VCDS Owner-North London/Enfield
    " To Cruise Is What I Do"


  4. #3
    Dannykn9's Avatar
    "Cruise My Ride"

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2011
    Location
    North London
    Posts
    1,108
    Also you need to code the steering module 16. Change second last digit to 4 if you have trip and cruise.
    VCDS Owner-North London/Enfield
    " To Cruise Is What I Do"


  5. #4
    bez101's Avatar
    Yorkshire & Humber Rep.

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    8,525

  6. #5
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    13
    I've just coding in all the dis switch and that works great main problem I seem to be having is when clicking on coding-II it always reverts back to 00000 should it not stay as 11463
    Last edited by clarky87xx; 12th July 2013 at 13:04.

  7. #6
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Hull
    Posts
    1,442
    follow the above link from start to finish if you dont do it all in the right order it wont work

  8. #7
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    13
    I've been through that and still no luck, not got time until tomorrow but think next step is to check the measurements on the vcds of the clutch switch and the cruise control stalk 

  9. #8
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    13
    I've come to check the clutch switch and stalk operation with vcds today. But when I go into engine 01 the measur blocks the group 066 and click go it just searches and searches and never comes up

 

 

Similar Threads

  1. Cruise control ???? Help please
    By Lambster in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 4
    Last Post: 28th May 2013, 22:31
  2. A6 cruise control help
    By Ianb4310 in forum A6/S6/Allroad forum (C5 Chassis)
    Replies: 4
    Last Post: 13th April 2012, 20:43
  3. Cruise control help needed in manchester/oldham
    By RyanJonS4 in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 21
    Last Post: 15th June 2009, 21:21
  4. Cruise control help needed in manchester/oldham
    By RyanJonS4 in forum VCDS (formerly VAG-COM) forum
    Replies: 0
    Last Post: 29th May 2009, 16:30
  5. Retro fit Lights and cruise control HELP PLEASE
    By fin in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 5
    Last Post: 30th October 2007, 13:22

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO