EM TuningSky Insurance
Results 1 to 20 of 20
  1. #1
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Somerset
    Posts
    66

    HELP have I got water issues!!

    Hi all,

    I bit the bullet and got myself an amazing a4 sline avant 3.0, absolutely love it like everyone said (photos to follow when im happy with it) but whilst cleaning the inside today I found a whole lot of water in the spare wheel well must of been over a litre.

    Has anyone else had this issue, could it be just a spillage or leaking in from somewhere. Checked most obvious places but no joy, any ideas would be appreciated as a little worried about it

    thanks

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    North East
    Posts
    568
    Quote Originally Posted by ollie86rn View Post
    Hi all,

    I bit the bullet and got myself an amazing a4 sline avant 3.0, absolutely love it like everyone said (photos to follow when im happy with it) but whilst cleaning the inside today I found a whole lot of water in the spare wheel well must of been over a litre.

    Has anyone else had this issue, could it be just a spillage or leaking in from somewhere. Checked most obvious places but no joy, any ideas would be appreciated as a little worried about it

    thanks
    Check the operation of the rear wash wipe, you could have a leak ?

  4. #3
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Somerset
    Posts
    66
    Quote Originally Posted by Paul B7 View Post
    Check the operation of the rear wash wipe, you could have a leak ?
    just checked, one nozzle operates but the other doesn't, will check if its blocked tomorrow ill get some wire. Where does the pipeline run for the rear bottle?

  5. #4
    Tiffy's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Warwick
    Posts
    348
    Is there any water under the battery....if so, the drain plugs could be blocked
    2007 Audi A4 B7 S-Line Avant 170 TDi Special "Black" Edition
    Genuine 19" x 9 Bentley GTC 5 Spokes
    Full Interior LED Light upgrade
    Ambiant "Submarine" Interior lighting
    Seat Leon Cupra R Splitter
    LED rear NumberPlate Upgrade
    Headlight, Fog Light and Side Light White Light Upgrades
    Eibach SportLine Springs 50/40
    Privacy Glass



  6. #5
    bez101's Avatar
    Yorkshire & Humber Rep.

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    7,947
    Quote Originally Posted by Tiffy View Post
    Is there any water under the battery....if so, the drain plugs could be blocked
    that wont cause his problem

  7. #6
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    North East
    Posts
    568
    Quote Originally Posted by ollie86rn View Post
    just checked, one nozzle operates but the other doesn't, will check if its blocked tomorrow ill get some wire. Where does the pipeline run for the rear bottle?

    Mmmmmmmm what rear bottle ?

    The rear wash pipe runs through the tailgate and terminates at a washer nozzle that is part of the rear wiper.
    It's not unusual for the washer pipe to become detached from the nozzle and when used spill water into the car and its also common when this happens for it to be collected in the spare wheel well.
    To locate if this is your problem should be easy, just try your rear wash wipe and see what happens.....

  8. #7
    bez101's Avatar
    Yorkshire & Humber Rep.

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    7,947
    it can come apart on the car side b4 it enters the tailgate
    above rear side window.
    trim needs removing to check
    also as above remove tailgate trim and check conection to the nozzle

  9. #8
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Somerset
    Posts
    66
    Does the trim just pull away or clipped in position? Also what side does the washer tube run? The fluid I removed didn't seem like washer fluid but could of been there a while

  10. #9
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Somerset
    Posts
    66
    I managed to check the pipeline to the wiper motor today and was connected tight, when operated had a very strong spray from both nozzles so doesnt look like it could be that. Whilst looking i checked the rear lights on the car (not the tailgate) and there seems to be a big gap running down past the rubber seal of the light on the inside edge, does anyone know where this leads to? Also how do you get the darn thing off to change a bulb etc??

  11. #10
    rizzini7's Avatar
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Warham, Norfolk, United Kingdom
    Posts
    654
    On the inside of the boot edge there's a round plastic cap with a hole. Pop it out with a screwdriver and you can then unscrew the light. Be careful removing the light so you don't damage the two pins that hold it to the car. Tells you in the manual if you've got one.

    Sorry for the bad description in a hurry, got to go to work.
    Dolphin Grey 2005 3.2fsi Quattro 6-speed manual A4 Avant S-line, Two tone Leather, Pipercross panel filter, Genuine RS6 style 18" Alloys, Cupra R Lip, Piranha Grooved and dimpled Brakes, Eibach 30mm springs, B5 Front Cups, Rs4 RARB, HEL Braided Brake Hoses, Engine covers, Rs4 Grill, Rs4 style fog grills, Lamin-x'd head, fog and tail lights, Adaptive Xenons, Q5 rear wiper, S4 spring clips, Heated Passat Washer jets, DIS and cruise control


    Now have genuine VCDS in North Norfolk

  12. #11
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    765
    I had aleak in my last Avant which I think was caused by the seal by the light being tucked in when someone else changed a bulb .It s/b laid against the frame so there is no gap such as you found.I didn't prove it cos Isold the car soon after.However if its in the wheel well it could be a leak in the washer line or the seal round the high level brake light .Suggest you also check the side cavities cos these can also fill if theres a leak

  13. #12
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Somerset
    Posts
    66
    Okay thanks I will look into that, looking today I just couldn't find any signs of water damage/stains anywhere. Tried removing the light once the screw was out but seemed stuck I didn't want to put too much force pulling in case it was secured by a lug or something. Will try again this week and look at these cavities.

  14. #13
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    KERNOW
    Posts
    105
    Ive got the same problem with mine.

    I believe that mine is coming in from the N/S/R roof rail seal.

    Hopefully going to get a set of seals this week and if all goes well fit them this weekend.

    Will let you know how i get on when i get them fitted.

  15. #14
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Somerset
    Posts
    66
    Quote Originally Posted by lukey baby View Post
    Ive got the same problem with mine.

    I believe that mine is coming in from the N/S/R roof rail seal.

    Hopefully going to get a set of seals this week and if all goes well fit them this weekend.

    Will let you know how i get on when i get them fitted.
    Okay sounds good will check mine out too, would you not see water stains running down the headlining though?

  16. #15
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    KERNOW
    Posts
    105
    No, from what i can see by only taking the left hand trim out in the boot, it is running down the pillar/quarter glass window, into the recess in the boot and from there in to the spare wheel well.

    Like i said if all goes well i'll be doing it at the weekend and will update as soon as

  17. #16
    A4B8Sline's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Exeter, Devon
    Posts
    135
    I had this on mine and it was caused by the rear passenger light seal, although it appeared to be coming from elsewhere when I tracked the damp carpets. New seal fitted and all fine to date.

  18. #17
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Somerset
    Posts
    66
    Quote Originally Posted by A4B8Sline View Post
    I had this on mine and it was caused by the rear passenger light seal, although it appeared to be coming from elsewhere when I tracked the damp carpets. New seal fitted and all fine to date.
    Have you got an avant too, if so was it the seal on the tailgate or body?

    Any joy Lukey baby fitting that seal?

  19. #18
    A4B8Sline's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Exeter, Devon
    Posts
    135
    Quote Originally Posted by ollie86rn View Post
    Have you got an avant too, if so was it the seal on the tailgate or body?

    Any joy Lukey baby fitting that seal?
    Yeah I have an avant. It was the seal on the light unit which presses against the body where the fixing bolt goes through if that makes sense?

  20. #19
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Somerset
    Posts
    66
    Yeah I know what u mean, struggled to pull the light out the other day but will give it ago again and check

  21. #20
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    KERNOW
    Posts
    105
    No not yet , the seals were on back order and just got them today.

    Will probably be fitting them on the weekend.

 

 

Similar Threads

  1. what the hell have i got here!?!? help!
    By limbo118118 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 42
    Last Post: 8th December 2012, 18:08
  2. What type washer jets have you got? water pistol or fan spray?
    By sulaiman in forum General Automotive Chat
    Replies: 41
    Last Post: 4th October 2011, 14:07
  3. help needed with my s3 i just got boosting issues!!!
    By joeshutt in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 10
    Last Post: 12th March 2011, 18:25
  4. Have you got the bottle (or ability)?
    By djmotorsport in forum Motorsport
    Replies: 2
    Last Post: 3rd September 2003, 23:50
  5. Have you got a Snooper S5?
    By amoffat in forum General Chat
    Replies: 1
    Last Post: 9th January 2003, 15:44

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO