Badger5JMB Retrofits
Results 1 to 4 of 4
Like Tree1Likes
  • 1 Post By weekenny

Thread: Coil blown, replaced and now no spark! Heyalp!

  1. #1
    Biddyy's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    40

    Coil blown, replaced and now no spark! Heyalp!

    Hi All,
    As it says really i had a coil blow the other day i have got some replacements and plugged them in... no spark! tried 1 of my 3 good old coils still the same no sparks!> was running when i turned it off because of the faulty coil smoking badd.

    Checked fault codes and yes multi misfire, cleared these still the same..

    Checked fuses inside all look ok, double checked again, ECU fuse in and out all ok. other fuses somewhere??

    Any other ideas?

    PS: A4 DTM...

    Biddyy..
    2006 A4 DTM, Silver, Front and rear OEM Parking sensors, OEM RS4 Xenons, OEM RNS-E plus, 6 Stack CD Changer, APR Carbonio CAI, Rev D DV, Autotech HPFP + OEM Follower, Revo Stage 1, New thermostat, R8 RED Coil packs, so far!

    To Do: Coilovers, Sport Cat RAI/034, Milltek Cat Back, Revo Stage 2+, & finally take a break?!

    "quattro - try it, you won't look back!" :D

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2011
    Location
    Glasgow Area-ish
    Posts
    62
    On mine it was the fuse under the ecu that was blown, after my coils went have you checked that?

  4. #3
    Biddyy's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    40
    Ahh, too late - I found it, it was that fuse, been out in the wind & cold for hours, to find that grrr dam 2nd fuse!

    Back inside now, all back together & running sweet with rev E red coils. Perfect tickover and smoother than ever up the rev range!!
    Whew, apparently disconnecting the coils with the ignition on blows this fuse as well and ones that blow!

    Useful to know..

    Cheers for the response weekenny! (bit faster next time) ta!

    Biddyy... up n Running again
    2006 A4 DTM, Silver, Front and rear OEM Parking sensors, OEM RS4 Xenons, OEM RNS-E plus, 6 Stack CD Changer, APR Carbonio CAI, Rev D DV, Autotech HPFP + OEM Follower, Revo Stage 1, New thermostat, R8 RED Coil packs, so far!

    To Do: Coilovers, Sport Cat RAI/034, Milltek Cat Back, Revo Stage 2+, & finally take a break?!

    "quattro - try it, you won't look back!" :D

  5. #4
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2011
    Location
    Glasgow Area-ish
    Posts
    62
    It was as soon as I saw it mate. I'll try harder in future
    Biddyy likes this.

 

 

Similar Threads

  1. replaced bulb and now brake lights stuck on !?
    By stu_b in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 8
    Last Post: 25th November 2011, 23:04
  2. EPC and ESP on after replacement exhaust, now not starting.
    By giblets46 in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 4
    Last Post: 17th October 2007, 20:49
  3. A3 Sportsback / SatNav /BOSE and now hands free kit
    By jjchomsky in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 15
    Last Post: 20th April 2005, 09:09
  4. Replaced Battery now runnign V.ROUGH
    By tcom in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 8
    Last Post: 29th December 2004, 18:21
  5. I took the battery out of ny TT and now my radio w
    By jondana in forum TT/TT-S/TT-RS Forum
    Replies: 3
    Last Post: 18th February 2004, 19:19

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO