EM TuningSky Insurance
Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    North Wales
    Posts
    206

    electric seat lumbar controls not working

    Hi,

    Both seats have electric lumbar switches and neither of them work.

    Any ideas where to start looking to fix this ?

    Thanks

    2007 A4 tdi 1700

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    bez101's Avatar
    Yorkshire & Humber Rep.

    Status
    Online
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    8,429
    fuse
    or was the seats swapped at some time

  4. #3
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    27,029
    +1 if both are dead, then I suspect common point would be fuse, unless they split feeds.

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  5. #4
    bez101's Avatar
    Yorkshire & Humber Rep.

    Status
    Online
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    8,429
    im sure they have a fuse for each
    when i fitted the S4 seats i had to up to 20 and was 1 for each side.

  6. #5
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    North Wales
    Posts
    206
    No mention of these in the fuses list in the owners book.

    I did hear that they were thermal fuses ???? but I wouldn't know where to start looking for those

  7. #6
    bez101's Avatar
    Yorkshire & Humber Rep.

    Status
    Online
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    8,429
    behind the kick panels either size
    im sure mine were 10 and i uped to 20

  8. #7
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    North Wales
    Posts
    206
    Quote Originally Posted by bez101 View Post
    behind the kick panels either size
    im sure mine were 10 and i uped to 20
    Thanks Bez, are the thermal fuses there, I've taken the side panel off the drivers side and they are all blade fuses, none of these are listed for the controls

  9. #8
    bez101's Avatar
    Yorkshire & Humber Rep.

    Status
    Online
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    8,429
    its a 10 amp blade fuse red

  10. #9
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    27,029
    I looked on elsa & for an existing electric seat car, it says for say an A4 avant 07, thermal fuse S45 for drivers which is a 30amp on a relay plate by central electrics behind dash panel & the passengers is S46 30amp down on the side panel passenger side also on a relay/fuse/connection plate.

    Bez did you car have just electric lumbar before you fitted full electric?

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  11. #10
    bez101's Avatar
    Yorkshire & Humber Rep.

    Status
    Online
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    8,429
    yes i used a guide from audizine for the 2 fuse locations.

  12. #11
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    27,029
    TBH if it was lumbar only before, you shouldn't really just up the fuse as the wiring wasn't installed to cater for the load of full electric seats, lumbar uses less current than say full electric, using multiple direction electrics at same time could end up frying the wiring, if the tolerance wasn't allowed for on the lumbar factory wiring.

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

 

 

Similar Threads

  1. Seat lumbar controls not working
    By mm707 in forum Audi S4/A4/A4 Cab (B7 Chassis)
    Replies: 0
    Last Post: 30th January 2012, 11:42
  2. Traction control not working !
    By stevess3 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 21
    Last Post: 5th August 2007, 14:28
  3. S3 Electric Seat - Height Adjustment Not Working
    By imported_spuddie007 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 4
    Last Post: 15th May 2006, 22:02
  4. Cruise control not working
    By gidimille in forum General Technical / How To
    Replies: 11
    Last Post: 7th December 2005, 18:32
  5. Help! Lumbar support not working...
    By imported_paranoico in forum Detailing
    Replies: 2
    Last Post: 23rd July 2004, 01:07

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO