Volks AutosEM Tuning
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    45

    Soft top problems, please lower storage box

    Just tried to lower my soft top because a friend wanted to see what it looks like.
    It didn't move when I tried, message came up saying please lower storage box. I went round to the boot and moved the lever to the right, which is what I think the storage box is.
    Then tried it again and the windows came half down and the hood just opened, it wouldn't go any further than that.

    any suggestions?

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    bez101's Avatar
    Yorkshire & Humber Rep.

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    8,510
    scan with vcds
    a sensor will have packed in or needs reseting
    look in your book and do a manual open and close this should reset it

  4. #3
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    45
    Quote Originally Posted by bez101 View Post
    scan with vcds
    a sensor will have packed in or needs reseting
    look in your book and do a manual open and close this should reset it
    okay, so it shouldn't be anything serious then?

  5. #4
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Cotswolds
    Posts
    14
    You might have the classic 'stuck brushes in your hood motor' problem. Basically the latches on the windscreen unlock and the storage lid lifts up an inch, then nothing. The process to free off the motor brushes is well documented on here and will allow your motor to start running again. If you have a reasonable DIY capability its a low cost way of potentially fixing this problem If you are not able to do this then you might want to consider sending the motor to the guy who advertises on the well known auction website. Look on there for 'Audi motor repair'......I have no connection to this person, although i did send him my motor yesterday as i have tried the above process a few times and each time the fix only lasts a few weeks, so i decided i might have more than just a stuck brush problem with my motor. If that does not work then as suggested try a VCDS scan to see if its a sensor problem. In my case i have a VCDS tester and no sensor faults show up when the roof failed to open.
    Good luck.
    Nigel

 

 

Similar Threads

  1. Soft top problem
    By plasmaduck in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 13
    Last Post: 14th February 2014, 13:11
  2. Audi A4 Soft Top problem
    By Evans94 in forum Audi S4/A4/A4 Cab (B7 Chassis)
    Replies: 9
    Last Post: 9th March 2013, 23:43
  3. a3 Auto box problem please healp !!!!!
    By macplastering.com in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 0
    Last Post: 24th April 2010, 16:56
  4. Anyone fancy a soft top A3?
    By TDI-line in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 2
    Last Post: 10th February 2005, 18:35
  5. S3 Instrument Cluster Problem - PLEASE HELP !
    By imported_G123 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 6
    Last Post: 30th November 2004, 08:03

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO