EM TuningAH Fabrications
Results 1 to 8 of 8
Like Tree1Likes
  • 1 Post By ctd

Thread: A4 Avant TDI S-Line Issues

  1. #1
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    York
    Posts
    39

    A4 Avant TDI S-Line Issues

    Just purchased a 56 plate s-line and have noticed a few issues.

    1. There seems to be a bit of greyish smoke when i put my footdown, it doesn't seem to be that much or a thick cloud but definately noticeable.
    Mine is the pd170 and think it has the dpf? This should stop any exhaust diesel particles shouldn't it? The turbo was replaced by previous owner using a specialist so hoping its not that going!
    I need to give the car a good run and try regenerate the dpf, do you just drive at around 2.5k revs for 20mins to do this?

    2. My rear washer isn't working (avant model).

    3. My front headlight washer doesn't fully reclose and stays open by about 10mm and needs pushing back in. I had a quick search on google, some needed a new bumper altogether and some just required some penetrating spray to free up the mechanism (really hope this will solve it!).

    4. When i turn the key in the ignition there are 3 warning bleeps. The dash doesn't show any warning symbols at all and the car seems to run fine. When i spoke to Audi they believe it may be an alarm remote battery getting low?

    Any advice on any of these points will be much appreciated. Im new to owning an Audi (and a diesel) so don't have a great deal of knowledge!

    Ta, Chris

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    ctd
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Plymouth
    Posts
    105
    2) rear wash not working could be the water pipe splitting in the rubber gaiter going from the right hand side of the rear door to the car body, just had to fix mine there, bit of a job but do able, also check to see if water is coming from above the wheel arch surround above the front N/S wheel, there is a push fit connector there that can come apart(mine did)

    can't help on the others sorry

  4. #3
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    York
    Posts
    39
    Thanks will have a check! Does the pipe run behind the n/s arch and under both doors along the sill?

    Should i be looking behind the covers in the boot space?

  5. #4
    ctd
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Plymouth
    Posts
    105
    the way i found it was to fill up the washer bottle the sit in the boot while the mrs held the rear wash on, park on some dry road(if you can find any) and have a good look for a puddle under the car

  6. #5
    ctd
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Plymouth
    Posts
    105
    be careful coz in the boot behind the drivers side rear cover lives the amp for the sound system and it doesn't like getting wet, if the pipe has split above head lining it can run down there

  7. #6
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    York
    Posts
    39
    Thanks for the help. Where does the line run exactly? Should be having a look at this tomorrow! Will make sure its not leaking onto the amp!

    Is it possibly the jet is just corroded and not letting screenwash out?

  8. #7
    ctd
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Plymouth
    Posts
    105
    im not sure where the pipe runs, i only found these two places coz thats where water was coming out, yea it is worth freeingup the jets with a pin to make sure they are clear. the plastic surround just pulls off on the rear wiper arm so you can get a better look at the jets
    syko89 likes this.

  9. #8
    comc's Avatar
    VW-7 Audi-1

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Edinburgh
    Posts
    49

    Re: A4 Avant TDI S-Line Issues

    My 2.0 TDI (140) creates the same grayish smoke whenever I give it a boot full, and I would love to know the answer to that query.

    I have the same recurring issue as you regarding the rear washer not working. Mine is caused by the small nozel section at the wiper corroding over time. It's a two second job to take this off, and whilst it is off try your washer and see if the fluid fires out the pipe. I normally force compressed air through it to temporarily clear the blockage.

    Hopefully this will prove to be the same issue you have. Certainly beats trying to find a leak in the pipework.
    2006 A4 Avant 2.0 TDI (140) S-Line
    Phantom Black
    Audi Phone Prep, Bose, retrofit RNS-E, rear Parking Sensors, rear Sunblinds, Canbus friendly LED sidelights

 

 

Similar Threads

  1. B6 Avant TDi S-Line with CSL 19x9.5 Photos!!!!!
    By Bari in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 13
    Last Post: 26th September 2011, 18:02
  2. 2006 A4 Avant TDI s-line
    By Boydie in forum Audi S4/A4/A4 Cab (B7 Chassis)
    Replies: 5
    Last Post: 19th September 2007, 16:11
  3. a4 3.0 tdi s-line avant tyre pressures
    By aldo286 in forum Audi S4/A4/A4 Cab (B7 Chassis)
    Replies: 5
    Last Post: 18th July 2007, 08:35
  4. ABT A6 Avant 3.0 TDI S Line with AMD remap
    By alphamail in forum The Welcome Section
    Replies: 49
    Last Post: 22nd September 2006, 13:21
  5. New A6 Avant TDI S-Line
    By Remster in forum A6/S6/Allroad forum (C5 Chassis)
    Replies: 2
    Last Post: 20th June 2005, 09:21

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO