AH FabricationsSky Insurance
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    CSK423's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    30

    170ps dpf sensor fault

    My A4 170PS went into limp mode with a flashing coil light, EML and DPF symbol.

    DPF Symbol came on first but after no joy with a regen (usual motorway driving in 4th/5th above 2k revs) the coil light and EML then came on.

    Going by the above I believed it to be a faulty DPF Sensor.

    Disconnected the sensor cleaned the pipe and electrical connections, reconnected and the DPF light along with flashing coil has cleared (still have the EML which I beleive VCDS is needed to clear).

    The car drives as normal (took it a 45mins motorway drive), my question is can it be as simple as cleaning the DPF sensor or will this go into fault again ?

    What's peoples experiences ???

    cheers

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    15
    Mine was the same, and kept going into fault so its in today having the DPF removed and mapped

  4. #3
    CSK423's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    30
    Well I moved the car last night and the EML light is now cleared !

    I need to take it out for a test drive to see if the fault will stay away.

  5. #4
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    54
    I had a similar fault whilst cleaning out the dpf, car went into limp mode. I then carried on and then all the lights cleared.

    I checked the stored faults and it came up with the dpf fault, ross tech advises to change the g450 first...

 

 

Similar Threads

  1. Engine Speed Sensor Fault code 16706
    By Felon in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 22nd May 2008, 08:07
  2. Yaw sensor fault / alarm backup battery
    By S3 YEA in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 10
    Last Post: 13th September 2006, 23:12
  3. Injection Pump / Sensor fault
    By S4_dan in forum Diesel forum
    Replies: 9
    Last Post: 2nd March 2006, 11:24
  4. possible maf sensor fault........ pls help
    By lazzaman in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 6
    Last Post: 4th January 2006, 09:24

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO