EM TuningVolks Autos
Results 1 to 9 of 9

Thread: help

  1. #1
    bez101's Avatar
    Yorkshire & Humber Rep.

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    8,420

    help

    driveing down to south wales today on the M50
    car starts ****ing about loss of power jumping around
    turned off back on drove ok for a few miles
    did same again pulled over cut out.
    will start after a good cranking but revs bad and cuts out
    got recovered back to sunny sheffield
    and got these 2 codes
    16485
    16683
    iv read them up on rosstech wiki
    but could either 1 of the faults stop the car running ?

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    bez101's Avatar
    Yorkshire & Humber Rep.

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    8,420
    Address 01: Engine Labels: 03G-906-016-BLB.clb
    Control Module Part Number: 03G 906 016 GN HW: 028 101 211 3
    Component and/or Version: R4 2,0L EDC 0000SG 9618
    Software Coding: 0000072
    Work Shop Code: WSC 00783 210 91542
    VCID: 75EA0B3F1CDA171
    2 Faults Found:
    16485 - Mass Air Flow Sensor (G70)
    P0101 - 000 - Implausible Signal
    Freeze Frame:
    RPM: 1323 /min
    Torque: 0.0 Nm
    Speed: 67.0 km/h
    Temperature: 54.0°C
    Mass Flow: 15.64 g/s
    (no units): 1.40
    Temperature: 90.9°C
    16683 - Boost Pressure Regulation
    P0299 - 000 - Control Range Not Reached
    Freeze Frame:
    RPM: 2856 /min
    Torque: 184.0 Nm
    Speed: 44.0 km/h
    Load: 77.6 %
    Voltage: 13.83 V
    Bin. Bits: 11000000
    Absolute Pres.: 2305.2 mbar
    Absolute Pres.: 1295.4 mbar

    Readiness: 1 1 0 0 0

  4. #3
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Online
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    27,011
    Check air mass meter is plugged in ok as may have come unplugged & yes mass air can affect this as affectively its telling ecu air flow & adjust fuel accordingly.

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  5. #4
    bez101's Avatar
    Yorkshire & Humber Rep.

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    8,420
    1st thing i checked
    still the same when unplugged

  6. #5
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Online
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    27,011
    Urm sounds like maf is buggered, can you check if its getting any flow registering in measuring blocks with vcds?

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  7. #6
    bez101's Avatar
    Yorkshire & Humber Rep.

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    8,420
    sorted was this lil fukker
    unplugged it car started and ran
    checked MAF was spot on.

  8. #7
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Online
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    27,011
    Boost sensor, maybe not a good idea to run car without that working, as that effectively would not show boost levels correctly, maybe ok but I wouldnt want to risk incorrect boosting transmitted to the car systems.

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  9. #8
    bez101's Avatar
    Yorkshire & Humber Rep.

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    8,420
    im not running it
    was unplugged to find the fault
    left it in the garage till i get 1 in the morning.

  10. #9
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Online
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    27,011
    Fair enough

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

 

 

Similar Threads

  1. Help! Need a new coilpack!
    By SteveS3 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 6
    Last Post: 23rd January 2003, 22:29
  2. I.T. help please!
    By MisterD in forum General Chat
    Replies: 8
    Last Post: 20th January 2003, 21:19
  3. Please help, my hard drive has disappeared !!
    By sidicks in forum Home Cinema, Hi-Fi and Gadgets
    Replies: 4
    Last Post: 17th January 2003, 15:43
  4. Help Wanted - Amusing slogan
    By Moresauce in forum General Chat
    Replies: 8
    Last Post: 13th January 2003, 01:18
  5. Banner AD include help????
    By Administrators in forum General Chat
    Replies: 3
    Last Post: 7th January 2003, 15:21

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO