Chris NottMonster Motorsport
Results 1 to 4 of 4

Thread: LIMP MODE

  1. #1
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2012
    Posts
    87

    LIMP MODE

    a4 2.0 tdi auto 2005
    while accelerating the car lost power(limp mode?) no warning lights so pulled over ignition off-ignition on and drove fine again.
    there was a fault code-overboost-on diagnostic, any ideas?

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    wayne77's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    burnley,lancashire
    Posts
    77
    this could be a number of things but i would start with looking for a split vaccum pipe or maybe one has popped off
    http://i158.photobucket.com/albums/t106/wayn7/SAM_0065.jpg

    **Image tags have been removed, that photo is far too large**

  4. #3
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    26,716
    Mileage?

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  5. #4
    Administrators's Avatar
    Administrator

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Oxfordshire
    Posts
    1,000,001,878

    My Social Networking

    Follow Administrators On Twitter
    As stated it could a host of things... Airmass, Leak sticking VVT. At 7 years old and if the Airmas hasn't been done that's were I would start. To see if any of the pipes are leaking have a look and see if there is any oil leaking out of them. Your car has a small amount of oil being blown around all the time and a good sign of an air leak is the oil getting past the joints.

    Best of luck

    A

 

 

Similar Threads

  1. Limp Mode/MAF Problem????
    By GarryX in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 12
    Last Post: 30th August 2005, 11:10
  2. Limp Mode
    By welshdragon in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 23rd February 2005, 09:55
  3. limp mode due to inlet manifold pressure HELP !!!
    By sahk in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 13th January 2005, 19:39
  4. Going Into Limp Mode
    By johnboy1 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 8
    Last Post: 25th October 2004, 17:55
  5. N75J and limp mode (overboost problems)
    By pure in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 9
    Last Post: 21st June 2004, 18:52

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO