Monster MotorsportVolks Autos
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    bez101's Avatar
    Yorkshire & Humber Rep.

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    7,916

    further to my heat loss

    been checking the car today as i had heat loss
    theres no return into the header tank
    so my thinking is waterpump ?
    could a blocked matrix cause no return to header tank ?
    still gets upto temp and stays put at 90
    TIA

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Wrath's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    North East, UK
    Posts
    1,147
    Ideally if you can get the two pipes off from the heater core then you can flush just the heater core. The pipes were stuck fast on mine and could only manage removing one. I then decided to flush the whole system which was a faff. Had to remove the thermostat to allow the pipework to flow freely.

    My symptoms were, warm air to begin with and then it dropped off. If CC put on High then I'd get hot air but no intermediate. After flushing the coolant I no longer have a problem.
    Nathan

    Red Audi A4 B7 S-Line with Leather/Alcantara interior

    Current Mods: Painted Brake Calipers, Gear-driven oil shaft assembly, RS4 grille, Debadged, B8 MFSW, Cruise Control, RS4-style Fog Surrounds, Satin Black Cupra R Splitter, RS4 RARB, Clear Corner headlights, 2011 RNS-e, MTEC Drilled and Grooved Brake Discs.

  4. #3
    bez101's Avatar
    Yorkshire & Humber Rep.

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    7,916
    yeah thats geting done now
    but with the heater blocked would it still have a return to the header tank ?

 

 

Similar Threads

  1. heat loss
    By bez101 in forum Audi S4/A4/A4 Cab (B7 Chassis)
    Replies: 7
    Last Post: 24th May 2012, 10:31
  2. power loss in heat!
    By DTM1 in forum Audi S4/A4/A4 Cab (B7 Chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 25th May 2010, 17:16
  3. Recaros - are they already heated?
    By AlexStanley in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 53
    Last Post: 6th July 2005, 17:46
  4. Power Loss On S3
    By dans3 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 30
    Last Post: 9th May 2003, 15:06
  5. heated mirrors not working.
    By moschino in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 9
    Last Post: 8th January 2003, 17:14

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO