Monster MotorsportAH Fabrications
Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Teesside
    Posts
    327

    Urgent advice required about rear LEDS

    Just fitted these to my car

    2005 2006 2007 2008 Audi A4 S4 RS4 B7 sedan smoked LED tail lights 05 06 07 08 | eBay

    The 4 led's on the left hand side main cluster come on for a few seconds then go off. The others work fine. The right hand side did the same thing but then seemed to work.

    I've checked the connections and all seem fine.

    Is it something Im doing or is it a send them back situation?

    There from the USA.

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Teesside
    Posts
    327
    Could it be something to do with my car?

    I tried putting led sidelight bulbs in the headlights before and the same happened, the left hand side bulb stayed on for a few seconds then died. It seems weird it being the same side and the same thing happening, working for a few seconds then dying.

    But then why only the first 2 rows on the rears and the other 3 rows work?

  4. #3
    Rastamouse's Avatar
    Welsh Audi Nut

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    351
    Try starting the engine, my drl head lights were the same when i fitted em but once i started the car they worked fine. Give it a try and let me know how it goes
    rs4 grill with black wrapped surround,lowered 50/40 on weitec springs,rs4 fog grills,DRL headlights,18" rs4 alloys,Remapped to 175bhp, double din conversion with kenwood dnx7220 headunit,tinted windows,carbon wrapped interior,arm rest retrofit,Led interior lights,ambient light retrofit.Rs4 Pedals,Chrome wing mirrors.

  5. #4
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Teesside
    Posts
    327
    Right does this right?

    Lights on, no key in = They work

    Lights on, key in and the dash lights on but not the engine = they fail

    Engine running, then switch the lights on = they work

    What causes this? Im thinking a power surge or something?

  6. #5
    bez101's Avatar
    Yorkshire & Humber Rep.

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    8,530
    iv never had a prob with thet kinda light
    i cant see it been the car at fault as it would have affected your oem lights
    has yours got the small box type relay things at the back of the new lights ?
    that maybe the problem swap them round to otherside im sure the plug is the same for both sides

  7. #6
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Teesside
    Posts
    327
    Quote Originally Posted by Rastamouse View Post
    Try starting the engine, my drl head lights were the same when i fitted em but once i started the car they worked fine. Give it a try and let me know how it goes

    I think mines the same. So what it basically is, you cant have your lights on unless your engines running?

  8. #7
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Teesside
    Posts
    327
    Quote Originally Posted by bez101 View Post
    iv never had a prob with thet kinda light
    i cant see it been the car at fault as it would have affected your oem lights
    has yours got the small box type relay things at the back of the new lights ?
    that maybe the problem swap them round to otherside im sure the plug is the same for both sides

    I'll have a look at that Bez, if its just a case of putting lights on after I've started the engine then I can live with that. I dont wanna have to send them back.

  9. #8
    Rastamouse's Avatar
    Welsh Audi Nut

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    351
    Dont think so as i only noticed this when i first installed em. Cant say ive noticed it since then. I might be wrong tho.
    rs4 grill with black wrapped surround,lowered 50/40 on weitec springs,rs4 fog grills,DRL headlights,18" rs4 alloys,Remapped to 175bhp, double din conversion with kenwood dnx7220 headunit,tinted windows,carbon wrapped interior,arm rest retrofit,Led interior lights,ambient light retrofit.Rs4 Pedals,Chrome wing mirrors.

  10. #9
    Cribbon's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Hainault Essex
    Posts
    154
    i have these! sometimes it say rear right brake light out! but i have auto head lights so just flick the switch on n off and it sorts it out!

 

 

Similar Threads

  1. URGENT... Help/advice required....
    By jbcalvin in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 21st May 2011, 22:05
  2. URGENT HELP REQUIRED
    By Dazmo in forum Audi S4/A4/A4 Cab (B7 Chassis)
    Replies: 4
    Last Post: 19th July 2009, 11:55
  3. Urgent help required please.....
    By S4_dan in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 6
    Last Post: 15th December 2008, 19:32
  4. Urgent Help required.
    By Spin140 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 2
    Last Post: 20th April 2008, 15:06
  5. Urgent Help Required.
    By Vikz in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 14
    Last Post: 7th September 2006, 23:51

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO