Monster MotorsportSky Insurance
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    West Yorkshire
    Posts
    15

    Unhappy Hot Start problem with brake light flashing.

    Hi

    I have a 55 plate A4, 140bhp, BLB - (ouch, had the balance shaft changed to gear mechanism!)

    It starts fine from cold, however if I've been driving it for a while then turn the engine off, and then start it up again it starts but takes a bit larger than normal and then the brake light flashes 3 times. I've changed all 4 brake disc's/pads, brake fluid level is fine. Can anyone help or is this another common fault??


    Thanks in advance
    Del

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    bigrich690's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    West Yorkshire.............LEEDS
    Posts
    461
    mine does the same, never noticed that it takes longer to start up but just flashed up, i just ignore it and carry on like nothing has happened lol, but will keep my eye on this thread for the answer

  4. #3
    jwhat's Avatar
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Ireland
    Posts
    524
    This also happens to me and i just live with it. If anyone has a cheap fix i'm all ears.

  5. #4
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    West Yorkshire
    Posts
    15
    I have moved the wire that connects to the battery near the brake fluid reservoir on top of the reservoir, and the brake light flashing has stopped, but still taking longer to fire up.

  6. #5
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    26,762
    Could just be the old starter heat soak issue.

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

 

 

Similar Threads

  1. 2.4 V6 hot start problem
    By melteddrummerr in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 1
    Last Post: 14th July 2011, 00:11
  2. Replies: 1
    Last Post: 12th April 2010, 07:55
  3. Flashing brake light in DIS after xenon install..help
    By technics100 in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 6
    Last Post: 6th October 2009, 21:44
  4. Hot start problem 1.8t
    By Plunky in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 21st August 2009, 20:18
  5. hot start problem a6 2.8 30 valve
    By yendall24 in forum A6/S6/Allroad forum (C5 Chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 1st April 2007, 03:09

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO