AH FabricationsSky Insurance
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Macdoon's Avatar
    5th Gear

    Status
    Online
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Essex
    Posts
    1,485

    Glow plug lamp flashing + loss of power

    Hi Gang

    Glow plug started flashing and an immediate loss of power, so im guessing engine gone into limp mode.
    Any ideas, handbook says "service needed" < wow lol. Has anyone had this, if so what was the outcome.

    Thanks

    Mac

    No stuttering or engine cut out, could this be something other than the dreaded injector issue ?
    Last edited by Macdoon; 6th May 2011 at 17:18. Reason: further info
    A4 B8 (09) 2.0 TFSI (211)

    Black Gloss RS4 style mesh grille, Black Gloss fog grilles, Black Gloss splitter trim, Ice White fogs, Tints, Black A8 boot rings, Black Badges, Dynamik boot spoiler.

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    35
    Have the exact same issue this morning. Car has been hesitating and cutting power under acceleration lately. Seems like no turbo there now?
    Anyone have any ideas?

  4. #3
    NHN
    NHN's Avatar
    Modmetractor

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Coding Something
    Posts
    26,716
    Need to scan the car tbh matey, vcds is wise in these situations as audi will bum you for the hourly rates.

    OEM RETROFITS - CRUISE CONTROL - SAT NAV - BLUETOOTH - AMI - HEADLIGHT SYSTEMS

    PARKING SYSTEMS - DIAGNOSTICS - FAULT FINDING - BODYWORK - PAINTWORK

  5. #4
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    20
    I hate to be the bearer of bad news but you guys are showing the tell tale signs of impending injector failure. You will probably find in the near future that your cars will completely cut out without warning and you will have a full loss of power stering, brakes etc. There is a huge thread on this a few below this one. The fix is expensive (around £800-£1000) per injector of which you have 4. The quick story behind this is that all Audi A3/A4 2.0tdi 170's around 2006-2007 have badly designed injectors and wiring looms which corrode and earth which the cars ECU doesn't like so it shuts down the engine and you have to be towed away. Unfortunately there is no fix for this just replacement but you could do what other drivers have done and ask Audi to fix it for free. This is usually dependant on you having a full Audi service history though.
    Quote Originally Posted by Macdoon View Post
    Hi Gang

    Glow plug started flashing and an immediate loss of power, so im guessing engine gone into limp mode.
    Any ideas, handbook says "service needed" < wow lol. Has anyone had this, if so what was the outcome.

    Thanks

    Mac

    No stuttering or engine cut out, could this be something other than the dreaded injector issue ?

  6. #5
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Nottingham
    Posts
    61
    See this thread: 'Anyone else with this problem on 2006 2.0 TDi? injectors..."

    And threads on other fora too:

    A3 TDI PD injector loom issues - Audi Mag | VAGOC.co.uk
    Piezo Injector Failure, and subsequent detection and repair..
    A3 Sportback TDI 170 Quattro, heated leather, RNS-E, GSM prep, BOSE, Open-Sky, etc.

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO