Chris NottVolks Autos
Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    steve123a's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    London
    Posts
    237

    TFSI Help Please

    I have been having a bit of trouble with my 2.0 Tfsi, It started to stutter a bit under full load and has been in and out of the garage for the past month and a half. It has had all the usual things checked and also just had a service.

    Firstly they have tested it and run the faults through the computer and gradually they have gone down from 7 faults to 3 faults, the last thing replaced was the maf sensor, which seemed to help for a short while and now it's back to as it was before with the engine management light back on.

    The garage have been very good in trying to sort the problem out, but even they are struggling to work out what's wrong with it, the fault codes now seem to indicate a vacuum problem and when the car is idling and you take the oil filler cap off, there is a real sucking vacuum noise and the car starts to almost cut out.

    If anyone can have a check on their car with the same engine and see if they get the same result I would really appreciate it? Or if anyone has any suggestions.

    Many Thanks Steve
    2002 Silver S3 225bhp SOLD

    1995 Cavalier Turbo 4x4 - 265bhp

    AUDI A4 DTM - Silver

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    589
    Sounds like a PCV (pressure control valve) fault mate or possible coil packs ?

  4. #3
    steve123a's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    London
    Posts
    237
    I have changed that twice now, once earlier on and again today just incase there was an issue it
    2002 Silver S3 225bhp SOLD

    1995 Cavalier Turbo 4x4 - 265bhp

    AUDI A4 DTM - Silver

  5. #4
    steve123a's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    London
    Posts
    237
    The garage also changed the coil packs, didn't make any difference.
    2002 Silver S3 225bhp SOLD

    1995 Cavalier Turbo 4x4 - 265bhp

    AUDI A4 DTM - Silver

  6. #5
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    589
    Er dont know then sorry mate try taking it to a specialist vag tech / awsome gti depends were your based ?
    Has it been back to Audi what do they say ?

  7. #6
    steve123a's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    London
    Posts
    237
    It's in an audi specialist at the moment, does your car have the same engine? if so could you check if you get a vacuum when you open the oil filler at idle?

    Thanks
    2002 Silver S3 225bhp SOLD

    1995 Cavalier Turbo 4x4 - 265bhp

    AUDI A4 DTM - Silver

  8. #7
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    589
    Ye same engine will check tonight for you mate !

  9. #8
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    York
    Posts
    1,653
    Which specialist ? Some are more "special" than others....
    MY15 8V S3 Sportback with options

  10. #9
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    324
    sounds like a breather pipe problem,check the crankcase vent system for a blockage.

  11. #10
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    London
    Posts
    60
    steve, how many miles has your DTM done?
    A4 DTM Revo 2, Miltek turbo back, RS4 ARB, Forge dv. 290 bhp on a cold day!

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO