Sky InsuranceAH Fabrications
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    KR15's Avatar
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Durham
    Posts
    20

    Car won't start. I am now sad.

    Hi,

    Got in the car this morning and tried starting it. Starts to tick over but then stops. I thought it would be the battery but after much searching for my multimeter, it looks healthy.

    There are no errors showing on the dash other than the date has reset back to 2004.

    If anybody has any ideas on what I can check I'd appreciate it.

    Car is a 2.0T FSI B7.

    Thanks

    Kris


  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Dazmo's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2009
    Location
    Leicestershire
    Posts
    1,775
    Spark plugs?, do you have AA homestart mate?


    Maritus Blue Audi A4 3.0 V6 S-Line TDi 275bhp, 585nm Torque

  4. #3
    KR15's Avatar
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Durham
    Posts
    20
    Ok. So after a few tries this morning to get it going. I gave up. A mate has just been round with a diagnostic port tool. We plugged it in. No faults showing. Checked the multimeter on the battery, down to 9.4. Ok, so its been draining the battery. Put the multi meter across and tried starting the car. It worked. Battery at 14v when running. How does that work then? Seems to start every time now too. Going to leave it for an hour then give it a run.

    On a side note, the skid light is on the dash now. My mate thinks this will disappear once the car knows its moving. Does that sound about right?

    K
    Last edited by KR15; 18th July 2010 at 16:33.


  5. #4
    Broken Byzan's Avatar
    Photographic Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Cardiff, United Kingdom
    Posts
    12,354

    My Social Networking

    Follow Broken Byzan On Twitter Add Broken Byzan on Facebook Add Broken Byzan on Google+ Visit Broken Byzan's Youtube Channel
    Your mate is about right, it will re calibrate after a short drive.

    Your battery is on its way out, it could go on for ages, or fail tomorrow, it's what they do.

    Stick yourself a new battery on and it will all be good

  6. #5
    KR15's Avatar
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Durham
    Posts
    20
    New battery in starting ok. Oh, and the skid warning went after 20m or so. I am now happy though minus cash monies :-(


  7. #6
    Broken Byzan's Avatar
    Photographic Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Cardiff, United Kingdom
    Posts
    12,354

    My Social Networking

    Follow Broken Byzan On Twitter Add Broken Byzan on Facebook Add Broken Byzan on Google+ Visit Broken Byzan's Youtube Channel
    Happy you, sad wallet !!

    Its the happy sad balance

  8. #7
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    324
    same happened the first morning after I had my car,battery was dead although started at the dealers and ran like a dream on way home.

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO