EM TuningChris Nott
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    13

    Compressor not kicking in?

    My air-con has stopped working, not sure when the last time I tried it was! Had it regassed and the guy said the compressor wasn't kicking in when it should be.
    I noticed while looking round the car that there is a 2 (i think) core wire which has come out of it's clip and runs across the bottom of the front bumper, which has worn through completely. Is there any chance this is the source of my problem? The car just passed the MoT and has no other problems, so I wonder what it's for? Car is a 98 A4 2.4 V6 saloon.

    Cheers,
    88A4V6

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    13
    Oh - I should add, the regassing guy said there was plenty in there, but still vacuumed it and regassed it just in case. So no leaks.

  4. #3
    Staz's Avatar
    is a retronaut

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Bristol (mostly)
    Posts
    6,168
    It could well be the connector for the condensor fans. I'd take a photo and post it in the A4 section if I were you mate.
    8P2 S3

    For advice on Air Con problems please read my FAQs.
    To find ASN members with VCDS check out the MAP.

  5. #4
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    13
    Could be - I've temporarily spliced it (turned out to be 4 core) together and the car is now running on "low" in the driveway, condensor fan buzzing away - but I don't know if it was buzzing before! Going to give it ten minutes to cool the condensor down, as I'm sure a 15 mile crawl home with the AC on low but the connection broken will have heated things up a bit!

  6. #5
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    13
    Seems it was the condensor fan connections after all - it's now blowing cold! Not quite as cold as I'd like, but I'll take it down to matey boy tomorrow and have him check the gas levels again, in case he put in too little due to the high temps in the condensor (s)!

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO