Sky InsuranceEM Tuning
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Leeds, UK
    Posts
    74

    Air con refrigerant pressure reading A4




    Morning.

    Out of the blue, my air con stopped working (Econ light on permanently). I read the threads on this forum - (which were very useful) and did a VAG COM. I was getting an 00819 high pressure sensor (G65) warning. I tried clearing it but it kept coming back, then whilst doing the measuring blocks, the light went off. These are the readings I subsequently got:

    Current 0.432A
    Load 20%
    Load 42.1%
    Absolute Pressure 5%

    Can anybody help me to make sense of them please i.e. is the absolute pressure referring to the refrigerant, and is this OK?

    I'm trying to work out whether I just need a new sensor or a re-gas (or both).

    The car is an A4 avant 2004 1.8T S Line

    Very many thanks in advance.


    Beef

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Staz's Avatar
    is a retronaut

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Bristol (mostly)
    Posts
    6,168
    Sorry for the delay getting back to you mate, been a bit busy.

    I don't have a lot of experience in the terminology used by VCDS for their fault codes. Normally when a sensor is broken it says something like 'open' or 'short' but as yours says high pressure warning I reckon that might be saying that there is actually a high pressure problem in the system, but then your readings contradict that if I'm reading them right!

    I would say the best thing to do is pop to an air con specialist and ask them to check the pressure. It takes them 2 minutes to put the gauges on and if it's not high then most likely the sensor is knackered.

    The thing with high pressure faults is they won't normally appear until after the system has been running for a few minutes. One common reason for a high pressure fault is a blocked evaporator matrix. The air can't flow through it fast enough to warm the refrigerant up and the system effectively backs up, there's then a build up of pressure and the HPCO trips. If your symptoms are appearing straight away (after the car has been sat for a while) then this won't be the case.
    8P2 S3

    For advice on Air Con problems please read my FAQs.
    To find ASN members with VCDS check out the MAP.

  4. #3
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Leeds, UK
    Posts
    74
    Very many thanks indeed, I will do that, although bizarrely since running the measuring blocks, the fault has gone and air con is working fine. I will get it checked out all the same. Thanks for the advice about the evaporator, I hadn't considered that.

    All the best,


    Beef.

  5. #4
    Staz's Avatar
    is a retronaut

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Bristol (mostly)
    Posts
    6,168
    Let us know how you get on mate
    8P2 S3

    For advice on Air Con problems please read my FAQs.
    To find ASN members with VCDS check out the MAP.

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO