Volks AutosAH Fabrications
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    sabaxter's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    295

    A4 B6 Avant 1.9tdi 130 AC issues

    Good evening guys. Firstly I would like to apologise for further threads on A/C issues. But I've checked all the threads I have come across and still no avail.

    1) The A/C only gives out ambient temperature
    2) ECON light does go on and off
    3) I've had it re-gassed and the pressure is good.
    4) The clutch plate and bolt are in tact and therefor not missing.

    Ive had a good luck tonight and done some electrical testing. Both the fuses in the panel are fine. Im unsure of the relay location although I have a 267 that I got on ebay. Tonight I have done some voltage tests. There is a 14 pin plug on the NS of the engine bay I took a reading there and got just over 12V

    I took the plug of the A/C compressor and did a test there and got under 1V im confused at where the voltage is dropping. On the left fan there is a silver looking electrical box. Could it be this is faulty? Also on each side of the fan assembly there are sensors with yellow plugs, what are these?

    Any help is much appreciated but please can you keep it simple especially if your explaining electricals to me.

    Anyone in Manchester area with a VAGCOM that could assist?

    Thank you all!

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    Edinburgh
    Posts
    15
    I have exactly the same symptoms in my A6!

    Collected my car from the garage last week after a re-gas where they gave it a clean bill of health but the output just feels ambient on LO setting.

  4. #3
    sabaxter's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    295
    Same issue here. Im not getting power to the compressor so in summer ill run a feed and if it works ill check the harnes.and power box on the rad housing
    A4 B6 1.9TDI Avant in Ming Blue. S Line Bumper and Door Blades, Cruise Control, RS4 Carbon Fiber dash inlays, Passat Projector fogs with 55w 8000k HID, Carbon Wrapped Grills, Cupra Splitter, BBS LM reps 19", Heko Deflectors, S Line Spoiler, All LED interior Lights, Auto Dim Mirror, 1.8t exhaust, HD Touch screen headunit GPS DTV IPOD CD DVD, Front Armest, Rear Cupholders, Focal Sub, Focal Amp, Hertz 4ch Amp, 2x Focal Access 165a1 Components.

  5. #4
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    Heath Hayes
    Posts
    951
    You need to connect VAG-COM up and check for fault codes. There are several reasons why it may not be working but all of that is guessing. much easier to fault it correctly.

    Karl.
    Karls 312bhp A4 3.0 TDI build thread http://www.audi-sport.net/vb/audi-s4...ld-thread.html

 

 

Similar Threads

  1. 1.9TDi (130) Avant - New Member
    By IanFM in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 47
    Last Post: 27th February 2013, 21:18
  2. Lowering A4 1.9TDI (130) Avant
    By Jamie Triner in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 4
    Last Post: 24th September 2012, 08:26
  3. 1.9tdi 130 Air con Issues!
    By ashatplay in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 12
    Last Post: 18th June 2011, 16:24
  4. B6 Avant 1.9TDi Qauttro Sport 130 - Some new pics
    By Jimmeh in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 20
    Last Post: 14th January 2010, 22:23
  5. 1.9tdi (130) sport stage 1 remap AMD
    By imported_CurryMilkShake in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 7
    Last Post: 21st February 2007, 00:03

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO