Chris NottMonster Motorsport
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Scullies's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Dubai
    Posts
    1,258

    Aircon stopped working over night

    Yesterday the aircon was work, it use to get very very cold. Now this morning its not getting cold. I can feel the compressor engaing, the rpm jumps up a bit when the climate control is turned on. I have noticed that the condensor fan does not start at all with the aircon on.
    Both fans start but this is for the radiator cooling purpose.
    I have also noticed I get hot air coming through the vents when the climate control is off. This is only when I am driving, so should be outside air. The heater core has also been bypassed and the inlet water hose is looped back to the outlet water hose for the heater core.
    I have checked the flap that lets hot/cold air in, its working and makes no difference with the air temp.

    Should the aircon pipes in the engine bay get cold?
    Should the condensor fan start with the aircon?
    Could I need the gas refilled over night, or should it still be slightly cold?

    Cheers

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    bez101's Avatar
    Yorkshire & Humber Rep.

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    8,530
    aircon pipes should be cold
    fan should run with ac
    it may have sprung a leak
    is your cc unit set at auto ?
    can you turn auto off ?

  4. #3
    Scullies's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Dubai
    Posts
    1,258
    Yeah the cc is set to auto and I can turn it off, all the buttons are working on the cc.
    I will take it for a leak test/refill.
    Would the fan not running be linked to the system not getting cold? Relay problem?

  5. #4
    Scullies's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Dubai
    Posts
    1,258
    Ok, so after having the system tested. I have a leak in the aircon pipe that runs from the compressor to the condensor
    Got to get it sorted before the summer starts, its already getting to the mid 30's here in Dubai.

 

 

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 12th February 2011, 09:56
  2. Key Fob Just Stopped Working Lock/Unlock not working
    By tomgreen78 in forum Audi S4/A4/A4 Cab (B7 Chassis)
    Replies: 5
    Last Post: 17th March 2010, 23:53
  3. Phatbox help stopped working
    By MR BLACK in forum In-Car Entertainment
    Replies: 2
    Last Post: 5th November 2009, 21:11
  4. go stopped working, then started again. Why?
    By hooley in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 0
    Last Post: 27th March 2009, 06:52
  5. Its Stopped working?????????
    By Herby1 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 6
    Last Post: 17th November 2006, 13:31

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO