EM TuningAH Fabrications
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    2

    1/2 air conditioning

    I have an Audi A4, 2003, 1.8-T. The air conditioner works on the driver's side. The air is coldest from the fan that blows on the front windshield. However, no cold air comes out on the passenger's side of the car. The fans blow, but absolutely no cold air comes out on that 1/2 of the car.
    What is causing this? How do I fix it?

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Staz's Avatar
    is a retronaut

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Bristol (mostly)
    Posts
    6,148

    Re: 1/2 air conditioning

    It's most likely the actuator which controls the source of air (hot or cold) to that side. You should have it looked at with VCDS (see the map linked in my sig to find someone in your area) to confirm it.
    8P2 S3

    For advice on Air Con problems please read my FAQs.
    To find ASN members with VCDS check out the MAP.

  4. #3
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    2
    I tested the heating system. I can only get the two sides to work together when they are at 85 or on "HI." Otherwise, they just circulate air. When I put both sides down to 80, the driver's side blows cool air.

    could this still be the actuator?

  5. #4
    Staz's Avatar
    is a retronaut

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Bristol (mostly)
    Posts
    6,148
    Yep sounds like it mate.
    8P2 S3

    For advice on Air Con problems please read my FAQs.
    To find ASN members with VCDS check out the MAP.

  6. #5
    Gavlar's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Maidstone, Kent
    Posts
    309
    I have this problem now when my blowers are on the passenger side stays ob hot no matter what I set the temp at. What could this be

  7. #6
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    2
    Yeah...I have a related issue.
    When I am in auto mode and the temp is set to a cooler mode, after a bit of driving, the air from the outter windows starts blowing extremely hot, but the vents in the center of the car remain cool.
    Are there multiple actuators, or is there just one that is not working properly?

  8. #7
    Staz's Avatar
    is a retronaut

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Bristol (mostly)
    Posts
    6,148
    I there are a few yes mate. Sounds like actuators are the problem
    8P2 S3

    For advice on Air Con problems please read my FAQs.
    To find ASN members with VCDS check out the MAP.

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO