JMB RetrofitsAH Fabrications
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    3

    Rear washer stopped working

    Hi,

    I've got a 2009 Leman 2.0TDi Avant, only had this for a few weeks. While driving to London this weekend, the rear washer stopped working, any ideas what the most likely cause of this or location of the failed of the hose that connects from the front? The car is under warranty, however I bought it from quite a way away and if its a quick fix, will sort it out myself.

    Thanks,
    Brett.

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    gupsterg's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Lurking over a keyboard!
    Posts
    279
    The pipework runs left side of car from engine bay... under carpet to rear washer... firstly I would check behind left hand side boot trim if there is a leak occurring there... the washer pipework is corrugated plastic tubing with fabric loom tape...

    On mine (2005) pipework had join in wheel arch... under the carpet... last one at rear wiper motor... these can come apart when incorrect screenwash mixture used and it freeze...

    I would also just check if the jet nozzle is blocked on wiper arm...

  4. #3
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Yatton
    Posts
    156
    I had the same problem I found that the washer bottle lid wasn't sealing I put some self adhesive foam tape around the inner edge of the lid and it's fine now bizzare I know! try putting your hand over the bottle neck and make afirm seal then get someone to opperate the washer

  5. #4
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    3
    Quote Originally Posted by Chadders View Post
    I had the same problem I found that the washer bottle lid wasn't sealing I put some self adhesive foam tape around the inner edge of the lid and it's fine now bizzare I know! try putting your hand over the bottle neck and make afirm seal then get someone to opperate the washer
    Thanks for that, that seems to be the problem, is bizarre too! It was working fine last week, then I topped it up on Friday and noticed it was no good on the Saturday.

    Need to get the tape sorted, however I did manage to get some flow through it when I was playing about with it last night.

  6. #5
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    3
    Thanks Gupsterg,

    Gave the nozzles a strip down and all seems okay, looked in the well and no water build up, which was a relief. Seems the problem is due to suction from poor seal on the water bottle lid, so all sorted.

    Rather glad of that as was not looking forward to getting it sorted if there was a loose connection on the hose to it somewhere along the length of the car.

    Brett.

 

 

Similar Threads

  1. Rear wipers stopped working
    By slade777 in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 5
    Last Post: 9th May 2012, 18:52
  2. Rear Washer Not Working
    By 8385HJ in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 2
    Last Post: 6th February 2012, 20:36
  3. Front and rear washer not working, but headlight washers are fine!
    By guinness in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 4
    Last Post: 21st May 2010, 19:20
  4. Rear washer not working
    By banoffee in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 4
    Last Post: 23rd November 2009, 14:18
  5. Headlight Washers - stopped working
    By AL_B in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 24
    Last Post: 3rd March 2006, 13:28

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO