Sky InsuranceVolks Autos
Results 1 to 5 of 5

Thread: Wiper Problem

  1. #1
    crm
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    2

    Wiper Problem

    Hi All,

    Hi Guys, new to the forum but have an issue with my 1999 A6 4.2V8 Quattro (C5)

    Got a bit of a strange one that only started happening yesterday,

    When you put the wipers on they move incredibly slowly probably around 15 seconds from side to side, and sometimes they start clicking when they are just short of their resting point,

    If I put them on full speed they just stop and do not move at all,

    I tried lifting the wipers away from the screen and switched them on and this had the same effect If I move the wipers whilst powered on I can "assist" the wiper to move from side to side.

    Any ideas what the issue could be?

    I am thinking its the motor or the relay but is there anything I could check to confirm either way.

    If it is the motor are they all the same or do they change from model to model?

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Rochester
    Posts
    16
    Pobbably seized spindles, common problem, as the water from the screen passes over the spindles, eventually it washes the grease out.
    Remove the assembly, carefully remove the spindles, regrease and they'll work fine.

    Don't knock the spindles out, as you can quite easily break the cast alloy parts of the wiper assambly.
    Get a new rubber o-ring from a local plumbing shop.

    This bit is your choice, by I drilled a 5mm hole in the scuttle panel, below the hole where the spindle comes out.

    HTH

    Mark

  4. #3
    crm
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    2
    Quote Originally Posted by Bansheemax View Post
    Pobbably seized spindles, common problem, as the water from the screen passes over the spindles, eventually it washes the grease out.
    Remove the assembly, carefully remove the spindles, regrease and they'll work fine.

    Don't knock the spindles out, as you can quite easily break the cast alloy parts of the wiper assambly.
    Get a new rubber o-ring from a local plumbing shop.

    This bit is your choice, by I drilled a 5mm hole in the scuttle panel, below the hole where the spindle comes out.

    HTH

    Mark

    Thanks for your reply, what was the hole drilled for ? does it provide a more easier access solution, what is it I actually have to remove and how does the assembly come out?


    As ever thanks for your help!

  5. #4
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Rochester
    Posts
    16
    You need to remove wiper arms, the plastic scuttle that runs along the bottom of the screen, plus the cover below that, which covers the battery, ECM and pollen filter.

    Remove the lid for the ECM, take out the tall standing relay.
    Then undo 3x bolts holding the assembly in, once you have it far enough out, disconnect the wiring.
    You may need to reposition the wiper linkage to get it out, which is can be an issue as the spindles have started to seize.

    Therse is a 'C' clip which secures the spindles into the assy (just below the wiper arm grooves), don't loose it


    The 5mm holes are to provide an alternative path for the water, so that not all the water pours over the spindles.

  6. #5
    TwistedMind's Avatar
    Long Live The A6

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    115
    Wiper blade linkage, abot 70 quid from audi. Dont leave it to long, you motor will burn out.
    Audi A6 1.9TDI 2000
    Love the problems !

 

 

Similar Threads

  1. Help Needed- Rear Wiper problem.
    By 1.8JT in forum A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 22nd December 2007, 15:46
  2. wiper problem
    By a4singh in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 0
    Last Post: 30th May 2007, 18:04
  3. Rear Wiper Problem
    By in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 7
    Last Post: 6th September 2006, 20:40
  4. Rear Wiper Problem.
    By imported_Spin140 in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 4
    Last Post: 9th June 2005, 14:21
  5. rear wiper problem
    By azures3 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 4
    Last Post: 29th March 2005, 17:29

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO