Chris NottBadger5
Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    zeratul's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Worcestershire
    Posts
    178

    Boot won't close on Allroad

    My wife opened the boot on her Allroad as normal this morning and went to shut it and it wouldn't shut. The hook thingy thats on a spring is out to accept the closing bar but it doesn't catch/lock closed. I tried WD40 on it!!!

    Also, when you pull the lever to open it you can hear the electric mechanism working.

    The dash says the boot is open and it still locks all the doors... the boot is just loose like the mechanism isn't there.

    Any ideas?
    Last edited by zeratul; 4th November 2010 at 10:57.

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    zeratul's Avatar
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Worcestershire
    Posts
    178
    OK - took all the trim out of the tailgate this evening and everything seemed fine so detached the latch itself. I found that the mechanism inside was a bit stiff, so sprayed some WD40 and loosened it all up and it seemed to work fine So cleaned it up and sprayed some oil inside - Put it all back together and its all good now.

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO