EM TuningMonster Motorsport
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    7

    Continuous tone when reverse selected.

    Apparently, according to the manual, this indicates a fault. Unfortunately, I seem unable to discover what might be causing this fault and it's getting a tad tedious now.

    Started a couple of days ago and has been intermittent, inasmuch as until today the system seemed to work normally most of the time but now just comes on whenever reverse gear is selected and stays on.

    Anyone got any ideas on this?

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Watty's Avatar
    ..... (_!_) Sarah's A3s #1 Fan
    Railway Line Champion

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Perth, Western Australia
    Posts
    406
    Mine does this every now and then, but only once or twice and seems to sort itself out everytime. I now make sure the sensors are clean and clear, especially the ring or gap, as I think this is the area which matters. The bodyshop guy told me a masking ring is supplied when any paint work is carried out as this area should remain free and clear of any paint, dirt, polish etc..

    Also, what car do you have? As there is nothing to give it away in your sig or info etc..?
    Last edited by Watty; 24th July 2010 at 20:23.
    Audi A6 Avant (2002) 2.5 V6 Quattro. Sunroof, Bluetooth mp3 Xcarlink, 6cd, xenons, tints, ST3, 18" RS6s
    I have VCDS and I'm not afraid to use it, well, a little bit?

  4. #3
    VRStu's Avatar
    Just Looking

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Hampshire
    Posts
    1,064
    If you can lay your hands on VCDS or get someone to scan it for you it'll likely be a faulty sensor and VCDS can tell you which one.
    Stu.

    A4 3.0 TDi S-Line Quattro, 7 Speed S-Tronic, Quartz Grey, 19" Twin Spoke Alloys, Alcantara with Silver Stitching & Heating, Nav High, B & O, AMI, DAB, Parking Advanced & Rear View Camera, Advanced Keyless Entry, LED Interior Light Pack, Hill Hold Assist, Heated Electric Folding Mirrors, Through Load.

    Previous MY11 S3 Sportback Black Edition, S-Tronic, Ibis White.

  5. #4
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    7
    Quote Originally Posted by Watty View Post
    Mine does this every now and then, but only once or twice and seems to sort itself out everytime. I now make sure the sensors are clean and clear, especially the ring or gap, as I think this is the area which matters. The bodyshop guy told me a masking ring is supplied when any paint work is carried out as this area should remain free and clear of any paint, dirt, polish etc..

    Also, what car do you have? As there is nothing to give it away in your sig or info etc..?
    Ah, well, I did wonder about keeping the rings clear. I went around them all with a fingernail but I'll have another go with a tooth-pick. It might be that the lad who valets the car every two weeks used a polish and some of that is in the rings around the sensors (although it all looks pretty clean)

    Also, last night, after writing the original post, I went outside and put it in reverse and turned the ignition on (not the engine) No noise. I sat there flicking through the manual for about 5 minutes and it just started again.

    It's a 2.7 TDi A6 Avant on a '55' plate.

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO