EM TuningSky Insurance
Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Bristol
    Posts
    7

    A4 1.8 speedo problems

    Hello great forum here ..

    I had my car for just over a year , it's a 1.8 a4

    It's been fine up until yesterday , anyway yesterday i went to drive it and the speedo just wasn't working , i had to drive about 150 miles on the motorway so i was abit annoyed , but after about 5 minutes it just kicked back into life , great !!!
    now this morning i went to drive it and the speedo was not working again , and i noticed the fuel dial is also jumping up and down , and way i drove almost alday and everything still the same ... (No speedo , and Fuel dial acting up ).

    Has anyone got any ideas ???? the cars working fine apart from these fualts ..

    thanks for any replies [img]/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif[/img]

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Cheshire
    Posts
    922

    Re: A4 1.8 speedo problems

    ok. it is not a mechanical cable, it is an electrical sinal. there is a transducer somewhere along the drive shaft, ie wheel or gearbox. could well be that, maybe a loose connection. You need to find out how the sinal from the transducer is distributed. It might go into the ECU (car computer) and then split to aircon display and speedo?

    Best thing is prob to take it to a audi garage or independant audi garage. when there is a fault, the ecu normally stores it and they can then read if there are any faults and diagnose the problem. it does sound to me as though there is a loose connection, especially with the fuel gauge messing up.

  4. #3
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Bristol
    Posts
    7

    Re: A4 1.8 speedo problems

    Ok AJMackie , thank you for your help , i'll get the car up on the ramps this weekend and take alook [img]/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif[/img]

  5. #4
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Cheshire
    Posts
    922

    Re: A4 1.8 speedo problems

    no probs. good luck.

  6. #5
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Bristol
    Posts
    7

    Re: A4 1.8 speedo problems

    ok , i've disconnected the dashboard , cleaned connections and replaced ,
    jacked the car up and disconnected the connections on the gear box , sprayed them with wd40 and reconnected , went around every wheel and disconnected and cleaned up the speed sensors , and reconnected .. i then drive around the block and every thing was still the same , i.e. no speedo or milage ... So i gave up , packed everything away , washed up and went over to my mates house , which is 1 junction of the motorway away, now when i joined the motorway and got to about 80 mph the speedo jumped back into life , and was fine for the rest of the day , so am now well lost as to what it is ... Any ideas ???

  7. #6
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Cheshire
    Posts
    922

    Re: A4 1.8 speedo problems

    i reckon u've done a lot of work to avoid a trip to audi, but u need to know the speedo system as it might be a sensor elsewhere!? I would ring up a specialist as they might have had the problem before.

  8. #7
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Cheshire
    Posts
    922

    Re: A4 1.8 speedo problems

    also the sensor could be bust, altough i doubt it as i think they just tx and rx a magnetic field.

  9. #8
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Bristol
    Posts
    7

    Re: A4 1.8 speedo problems

    the speedo's not working again today , does anyone think it might be a bad earth ???

  10. #9
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2004
    Posts
    9

    Re: A4 1.8 speedo problems

    Wish i could help, but i'm as stuck for ideas as you.
    Mines been ok for the last couple of weeks but who knows for how long.
    There was a lad on an American site i found with the same problem but he hasn't posted back to say if he ever got it fixed.

    Good luck

    Jim

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO