Monster MotorsportBadger5
Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    18

    Key fob battery and c/l question

    Hi all, i've just aquired a 96 a4 quattro 2.6 and am loving it!

    One of the issues on my things to fix list is (like a lot of you...) my non remote central locking.

    The previous owner says he preplaced the batteries in the remot (4 batteries, one button remote) The little LED still doesnt light so wondering if he got the right ones? Anyone advise what i need?

    the batteries in my fob say 386x Silver line.

    The c/l works fine off the key, all interior lights/windows work well if that's any help.

    I've also gotten hold of a 3 button flip key, p/n 820 837 231 D can this be used on my 96 car?

    Thanks in advance.

    Raj.

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    olds_kool's Avatar
    5th Gear

    Status
    Online
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    stoke on trent
    Posts
    1,071
    crap username!

    post a pic of your fob, doesnt sound o.e you sure its even remote locking and not an aftermarket alarm? would expect a 96 to have infra red system which ive never actually come accross
    also whats the part number of your central locking pump
    part number of the key you have is it 8z0 or 820 pretty sure it wont work
    kev
    a4 stuff http://shop.ebay.co.uk/merchant/olds_kool_gti
    99 1.8tqs black saloon
    99 1.8tqs grey avant
    90 eunos roadster

  4. #3
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    18
    finally got round to looking for my pump, p/n is 4a0 862 257j it also has 8tz 006 522-06 the I'll get the key photos uploadd asap and the car has those sensors on the door pillars. I just changed the batteries again and still no LED so maybe button isnt working? I cant see how to get to the button short of cutting into it!

  5. #4
    mugglesquop's Avatar
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Cheltenham, UK
    Posts
    65
    my key looks like this one side:


    and has the 2 buttons on the other. blade doesnt fold.

    is yours the same?
    '97 A4 1.8TSport Avant

  6. #5
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    18
    no mate, nothing like that, mine has one big fat button, numbers on the key are g011 278a 1w

  7. #6
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    18


    This is what mine looks like

  8. #7
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    2,159
    That's not a genuine Audi key, if you have remote central locking it must be an after market system.

  9. #8
    olds_kool's Avatar
    5th Gear

    Status
    Online
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    stoke on trent
    Posts
    1,071
    might be genuine but ive never come across an early model with ir system only later rf ones

    id say it would be easier to fit one of those ebay kits a few people on here have fitted them
    kev
    a4 stuff http://shop.ebay.co.uk/merchant/olds_kool_gti
    99 1.8tqs black saloon
    99 1.8tqs grey avant
    90 eunos roadster

  10. #9
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    2,159
    Someone put a link to a web site that sell's remote central locking systems and for the life of me I cannot find the post, it was only about a week ago...

  11. #10
    "Stick a V8 in it!"

    Status
    Online
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Glenrothes, Fife, Scotland
    Posts
    15,370
    rclick.com?

    2000 A4 1.8T Sport Quattro Avant, Berry Pearl
    2000 A4 1.8T Sport Quattro Saloon, Black-ish
    1997 S4 - PPC £999 Challenge Track Car Build
    TD5 Land Rover Defender build


  12. #11
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    2,159
    That's the one cheers

  13. #12
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    18
    As far as I'm aware it is the factory stuff but as I can't seem to get it to work I may well just transfer the clifford from my old car in that case seeing as it just has the factory stuff.

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO