JMB RetrofitsAH Fabrications
Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Southampton
    Posts
    7

    poor boost and limp mode maybe.....??

    Hi all. I'm fairly new to the audi scene as always had jap cars,but i've recently bought a '96 a4 1.8t sport and i gotta say i do like it....but i having an issue with boost,or rather lack of it. The last few days i've noticed that the car doesnt boost consistently,ie if i floor it, it sometimes hesitates,then boost's a little then backs off again. I've bought the car as is now and the previous owner has added a few go faster bits like new turbo,superchip and an atmospheric dump valve. I've read loads on here that dump valves are a no go for these engines so could my inconsistent boost be related to this? Also im pretty sure the cars going into limp mode occasionally as sometime as im pulling from standstill it feels like car doesnt want to move then suddenly it clears and will accelerate normally. Any help would be appreciated as would love to enjoy driving the car again,cheers guys.

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Broken Byzan's Avatar
    Photographic Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Cardiff, United Kingdom
    Posts
    12,520

    My Social Networking

    Follow Broken Byzan On Twitter Add Broken Byzan on Facebook Add Broken Byzan on Google+ Visit Broken Byzan's Youtube Channel
    MAF would be a worthwhile idea, especialy if its running some kind of aftermarket filter

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO