Sky InsuranceAH Fabrications
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Karlos the Avant's Avatar
    A4 1997 18t Avant,17" Chromes

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2009
    Posts
    126

    urgent help needed please

    evening all

    I was going to work tonight and while I was doing about 80mph down M1 the car just lost aceleration altogether.

    I tried to give it a little rev and the turbo was boosting but no power on accelerator, I called the recovery out and the dude was clueless and i thought someone had sent him as a wind up when i saw him looking in the window washer bottle is all that about lol

    anyway i suspect something to do with fuel side, may be fuel pump?

    checked all belts and fan and cam belt ect all in tact, no leaks of any type.
    vehicle turms over fine just wont fire but couldnt look too much in dark and still had to go work.

    any sugestions would be very welcome then i can have look in morning after work.

    i have tried to find suggestions on here but could be a lot of things, was just trying to narrow it down a little if poss.

    kindest regards and thanks to all on this site for all the help it doesnt even know it has give me in the past, very impressed with the tips and help available on here and hope it does it for me yet again.

    so far this site has helped me fixed or replace:

    headlamps
    heater
    boost
    pads + disks fitted
    wheel size and tyres
    alarm
    imobilizer
    rear wiper
    central locking
    key fob
    interior advice

    what more can I say
    Last edited by Karlos the Avant; 20th June 2009 at 01:18.
    A4 18t Avant Sport 1997, 17" chrome wheels, debagged grill, rear tints, black rear lights,

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    "Stick a V8 in it!"

    Status
    Online
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Glenrothes, Fife, Scotland
    Posts
    15,324
    Give it a crank over then remove a couple of the spark plugs and see if they're wet with fuel.

    Then put the plugs back into the coilpacks, but not back into the engine. Lay the coil on the rocker cover, plug it in and position it such that the end of the plug is grounded against the rocker cover, and crank it again to see if your getting a spark.

    Do you have vagcom? A scan may pinpoint the issue more easily.

    2000 A4 1.8T Sport Quattro Avant, Berry Pearl
    2000 A4 1.8T Sport Quattro Saloon, Black-ish
    1997 S4 - PPC £999 Challenge Track Car Build
    TD5 Land Rover Defender build


  4. #3
    Broken Byzan's Avatar
    Photographic Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Cardiff, United Kingdom
    Posts
    12,509

    My Social Networking

    Follow Broken Byzan On Twitter Add Broken Byzan on Facebook Add Broken Byzan on Google+ Visit Broken Byzan's Youtube Channel
    VAGCom it. As long as she is turning over at proper speeds and there is no spark then suspect crank sensor or icm ( tho the ICM usually loses a cylinder 2 1st)

  5. #4
    Karlos the Avant's Avatar
    A4 1997 18t Avant,17" Chromes

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2009
    Posts
    126

    update "sorted"

    hya gents,

    thanks for the helpful suggestions yet again, took plugs out and no fuel at all, had a quick look at fuses and found 2 blown.
    found fuse box pics on here{cool as} and one was for the cig lighter and the other was for the fuel pump.

    new fuses in and fired first time.

    Thanks aragorn + Byzan A4 sorted me again
    A4 18t Avant Sport 1997, 17" chrome wheels, debagged grill, rear tints, black rear lights,

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO