Sky InsuranceBadger5
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    London, England
    Posts
    16

    Question Chipped but only 12psi

    Hi,I am only boosting 12psi insted of 15-18.Was fluctuating at 11/12 then hitting 15 with original diverter valve, so fitted n710. throttle response is now better, but I am only hitting 12 psi and no more.It will hit this level when floored in any gear, and just sit there, and it just doesent feel that quick ! Got a cheap vag com lead which showed 2 codes 16500 which was down to the faulty thermostat that I mentioned in a previous post, and 18010 which logs as "power supply terminal 30 voltage too low p1602", which I have know idea what that means.Anyway cleared the codes and went for a drive for 20 mins then re checked for the codes, which had not returned. Any ideas on the relativley low boost. I only have the shareware vagcom and am new to that so not quite sure what values/blocks to log and look for faults in. All input gratefully accepted.

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    "Stick a V8 in it!"

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Glenrothes, Fife, Scotland
    Posts
    15,385
    isnt it possible it was just mapped to that pressure?

    Power supply voltage is just that, means your battery voltage has been low at some point, either because the battery is a bit shonky, or that its been disconnected at some point.

    The only other possibility is the N75 valve being faulty. But the fact it quickly reaches 12psi then stays there would suggest thats what its mapped to.

    2000 A4 1.8T Sport Quattro Avant, Berry Pearl
    2000 A4 1.8T Sport Quattro Saloon, Black-ish
    1997 S4 - PPC £999 Challenge Track Car Build
    TD5 Land Rover Defender build


  4. #3
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    London, England
    Posts
    16
    Tuner says should be around 18psi. The battery had been disconnected, your bang on there.Hooked gauge up to turbo pipe b4 n75 to see what reading I got there, as opposed to from vacuum pipe, Only reading 10psi. Unhooked MAF plug, only 5psi and ran crap. Unhooked N75 and only 5psi as it should be on an open circuit.Is there a way to check the N75 and or Maf, or is it just a case of swapping them out ?Could a faulty lamda affect boost/fueling/SPEED....

  5. #4
    "Stick a V8 in it!"

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Glenrothes, Fife, Scotland
    Posts
    15,385
    doubt the lambda could cause it tbh.

    Either the N75 itself is acting up, or the map is simply not requesting any more boost...

    2000 A4 1.8T Sport Quattro Avant, Berry Pearl
    2000 A4 1.8T Sport Quattro Saloon, Black-ish
    1997 S4 - PPC £999 Challenge Track Car Build
    TD5 Land Rover Defender build


  6. #5
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    London, England
    Posts
    16
    Is there a check for the N75 ?

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO