Chris NottJMB Retrofits
Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    Lee Goodall's Avatar
    ..got my head together!

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    UK - Midlands
    Posts
    2,223

    My back end is making a noise?!

    Had a load of kit in my boot for a week or so which I thought I could hear sliding around.

    After emptying my boot the sound's still there??.. Like a slight knock with a bit of a creaky/kit sliding around sort of sound.

    Had the boot liner out and spare wheel last night but there's nothing loose in there so I'm looking towards suspension or wheel bearing but need time to get it up on axle stands and check it all over.

    Any ideas/suggestions?

    There's always f'in something!!

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Blue_Thunder's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Liverpool
    Posts
    1,693
    Could it be the exhaust? Check the hangers to make sure they're not bent or cracked.
    Mo power, mo problems

  4. #3
    Lee Goodall's Avatar
    ..got my head together!

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    UK - Midlands
    Posts
    2,223
    Quote Originally Posted by Blue_Thunder View Post
    Could it be the exhaust? Check the hangers to make sure they're not bent or cracked.
    I did a quick check to see if there was any play at the tailpipe/end but I'll def have a good look when she's up on the stands.. probably tomorrow night by torch light!!

  5. #4
    NineNails's Avatar
    Proud sponsor of the snack food industry

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    North Wales
    Posts
    579
    It won't be a wheel bearing. Creaking noises is usually bushes, with lower hub assembly bushes or wishbones. Badly worn bushes can knock too. Give it all a good going over with a pry bar. Can't get the sliding noise you're on about though, sorry.
    Si.
    2000 1.8t quattro Sport totally standard (ish)

  6. #5
    ALPINE's Avatar
    Yes its diesel, now cry u lost

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    S/E LONDON / KENT
    Posts
    3,086
    Quote Originally Posted by Lee Goodall View Post
    My back end is making a noise?!
    id lay off the beans and beer dude!

    Now to many mods to list! Lots of power, torque and Leather!

  7. #6
    Lee Goodall's Avatar
    ..got my head together!

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    UK - Midlands
    Posts
    2,223
    Quote Originally Posted by NineNails View Post
    It won't be a wheel bearing. Creaking noises is usually bushes, with lower hub assembly bushes or wishbones. Badly worn bushes can knock too. Give it all a good going over with a pry bar. Can't get the sliding noise you're on about though, sorry.
    Si.
    Yeah I'm thinking worn bushes.. The sliding kind of noise made me think wheel bearing although it'd be more constant which it's not. I'm going to have a good look over tomorrow so hopefully I'll get to the bottom of it.

    Cheers mate.

  8. #7
    Lee Goodall's Avatar
    ..got my head together!

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    UK - Midlands
    Posts
    2,223
    Quote Originally Posted by ALPINE View Post
    id lay off the beans and beer dude!
    Ha wondered how long it'd be.. have a gold star!

  9. #8
    stapo69's Avatar
    All hail the mighty quattro!

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    966
    Anti roll bar bushes? worn link arms? loose topmount? also check the rear subframe, apparently they crack/split. Is yours a quattro? Look here for some more info.

    http://rs246.com/index.php?name=PNph...wtopic&t=67839
    MRC-Powerflex-Hotchkis-Porsche-Compomtive-Vredestein-034-JHM-Apikol-EBC-FK-Labree-Vibrant-Recaro

  10. #9
    Lee Goodall's Avatar
    ..got my head together!

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    UK - Midlands
    Posts
    2,223
    Quote Originally Posted by stapo69 View Post
    Anti roll bar bushes? worn link arms? loose topmount? also check the rear subframe, apparently they crack/split. Is yours a quattro? Look here for some more info.

    http://rs246.com/index.php?name=PNph...wtopic&t=67839
    No mine's a FW.. Topmount is a good possibility as it sounds like the noise is actually in the boot. Thanks for the input mate.

  11. #10
    Lee Goodall's Avatar
    ..got my head together!

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    UK - Midlands
    Posts
    2,223
    Jacked her up last night and had a good look for wear/play around the bushes and top mounts but all seems to be ok.. covered the bushes with WD40 to see if it had any influence on the sound and it's now stopped!!

    I'm obviously going to keep an eye on it but pleased with that for now.. at least I know it's safe to drive.

    Think I've got frostbite in my ass from the cold concrete though

  12. #11
    Broken Byzan's Avatar
    Photographic Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Cardiff, United Kingdom
    Posts
    12,520

    My Social Networking

    Follow Broken Byzan On Twitter Add Broken Byzan on Facebook Add Broken Byzan on Google+ Visit Broken Byzan's Youtube Channel
    my bump stops on the coilies make an annoying squeek if i dont keep the coated in gt 85

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO