AH FabricationsBadger5
Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    171

    Is there something missing

    Hi.

    Can someone please tell me if there is something missing that should plug into the blue connector?


  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Broken Byzan's Avatar
    Photographic Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Cardiff, United Kingdom
    Posts
    12,500

    My Social Networking

    Follow Broken Byzan On Twitter Add Broken Byzan on Facebook Add Broken Byzan on Google+ Visit Broken Byzan's Youtube Channel
    I have never seen that one before, however it would appear to have never been used in your car as its taped nicely out of the way. At some point VAG used to use 2 pin temp senders, maybe an overspill form then??

  4. #3
    macca's Avatar
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Sussex.
    Posts
    525
    i'll have a look at mine tomorrow, but only thing around there is the temp sender which i think you have plugged in.

    other places to look are gearbox, also under the coolant bottle is the engine loom connectors that are colour coded, does it look like it might plug in there?
    1998 A4 1.8T Sport - For Saturdays
    2003 VW Golf MKIV R32 - For Sundays
    2000 Peugeot 406 HDi - For when it's raining
    1996 Kawasaki ZX7R - For when I'm late for work!

    Mods- Forge Dump Valve, The Engine Shop Power Plus based Engine (Low Comp. Forged pistons, Arrow H-Section Rods, Newman fast road cams, polished & ported head), 19" wheels, B&M Short Shifter, Greddy Turbo Timer, RS4 Grill, Weitec GTN coilovers, HKS modified air filter, Autobahn88 FMIC, ChippedUK custom map. Some Turbo mods ongoing.

  5. #4
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    171
    Thanks Macca

    I haven't found anything obvious but i got the car with the ignition module missing and then noticed that another part is missing. I should be getting the other part. Don't know what it is called LOL.

    Because of the missing parts, this is why i am wondering what the connector is for.

    Cheers m8

  6. #5
    mac1403's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    wales uk
    Posts
    956
    The only place I have a blue plug similar to that is under the washer bottle.
    Facelift S3, Sprint Blue, Bucket seats, Sunroof, Sat Nav, Bose, Elect Mirrors, Light and Rain, Interior Light pack, Flat Tyre Warning, GSM Phone Prep, Led upgrade, Illuminated speaker grills.

  7. #6
    macca's Avatar
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Sussex.
    Posts
    525
    sorry for not getting back sooner, been so so busy at moment,

    anyway the only one i can find is the green and blue ones under the washer bottle, if i remember rightly they are linked to the knock sensors on the side of the engine block on the intake side.

    check the blue one is connected ok.
    1998 A4 1.8T Sport - For Saturdays
    2003 VW Golf MKIV R32 - For Sundays
    2000 Peugeot 406 HDi - For when it's raining
    1996 Kawasaki ZX7R - For when I'm late for work!

    Mods- Forge Dump Valve, The Engine Shop Power Plus based Engine (Low Comp. Forged pistons, Arrow H-Section Rods, Newman fast road cams, polished & ported head), 19" wheels, B&M Short Shifter, Greddy Turbo Timer, RS4 Grill, Weitec GTN coilovers, HKS modified air filter, Autobahn88 FMIC, ChippedUK custom map. Some Turbo mods ongoing.

  8. #7
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    171
    Thanks macca.


  9. #8
    Lee Goodall's Avatar
    ..got my head together!

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    UK - Midlands
    Posts
    2,223
    I've got the same connector on my 1996 A4.. it's never been connected.
    Most likely is from the older temp sender but not required anymore.

    Nothing to worry about though.

  10. #9
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    171
    Hi Lee

    thanks for letting me know. That's a weight of my mind now

  11. #10
    K7ERG's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Bridge of Earn
    Posts
    350
    Hi Alan

    My A4 1.8T is also the same with no running problems with it not connected.

    Craig
    Audi A6 2.5 5Cyl tdi Quattro running 180ps 370Nm @0.9bar soon to be over 200ps

    AUDI URS4, URS6 and A4 1.8T breaking Lots of spares available at good prices. Large parts require collecting.

  12. #11
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    171
    Hi K7ERG

    I thought i was getting close to asking you for another part for the car LOL!

  13. #12
    K7ERG's Avatar
    2nd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Bridge of Earn
    Posts
    350
    Audi A6 2.5 5Cyl tdi Quattro running 180ps 370Nm @0.9bar soon to be over 200ps

    AUDI URS4, URS6 and A4 1.8T breaking Lots of spares available at good prices. Large parts require collecting.

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO