Sky InsuranceAH Fabrications
Results 1 to 11 of 11

Thread: Missing miles

  1. #1
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Bristol
    Posts
    87

    Question Missing miles

    Hi,
    I recently replaced all the dash illumination bulbs on my 1997 A4 2.8q.
    Since then the red led mileage and trip counter displays have disappeared!
    I have checked that no plugs have been left apart.
    Does anyone know how to resolve this?
    Thanks

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Redhot006's Avatar
    Standard A3 1.9 TDI 110bhp

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Crewe
    Posts
    44
    Does the ODO symbol light up?

  4. #3
    Broken Byzan's Avatar
    Photographic Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Cardiff, United Kingdom
    Posts
    12,500

    My Social Networking

    Follow Broken Byzan On Twitter Add Broken Byzan on Facebook Add Broken Byzan on Google+ Visit Broken Byzan's Youtube Channel
    have you checked you havnt switched it off with the little button under the wiper stalk

  5. #4
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Bristol
    Posts
    87
    Yes the main display with temperature mpg etc. works fine and it switches on/off with the switch on the wiper stalk as it should.
    The mileage display is the smaller one in the middle of the speedometer, and is unaffected by the stalk switch.

  6. #5
    Nessy's Avatar
    VW + Audi mad

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Bridgend, South Wales
    Posts
    617
    Quote Originally Posted by kgough View Post
    Hi,
    I recently replaced all the dash illumination bulbs on my 1997 A4 2.8q.
    Since then the red led mileage and trip counter displays have disappeared!
    I have checked that no plugs have been left apart.
    Does anyone know how to resolve this?
    Thanks
    Have you checked all the mini-fuses in the fusebox?
    When I was fitting a complete set of LED bulbs to my interior lights somehow I managed to get one of the mini fuses to blow and the first thing to manifest itself was the lack of the red odometer display........
    A new fuse solved it instantly.
    '99 Ming Blue A4 Avant TDi SE 110 + Dragon Performance Tuning Box
    Factory sunroof / Cruise / Aircon + Climate / Royale Blue leather

    '72 1302LS Karmann Beetle Cabrio Silbermetallic

    '63 Karmann Ghia Sunroof Coupe Pacific Blue

  7. #6
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Bristol
    Posts
    87
    I have just checked every fuse in the fuse box with an audible multi-meter and they are all ok. (Is it wrong to put them all back with the writing in the same direction?) Still no joy.
    Have noticed if you look really hard at the display, the mileage is still present but almost invisible.

  8. #7
    Broken Byzan's Avatar
    Photographic Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Cardiff, United Kingdom
    Posts
    12,500

    My Social Networking

    Follow Broken Byzan On Twitter Add Broken Byzan on Facebook Add Broken Byzan on Google+ Visit Broken Byzan's Youtube Channel
    I would say the back ground lighting is missing then

  9. #8
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Bristol
    Posts
    87

    Lightbulb

    Ah,

    Would that be another of those little bulbs like the 10 that I have changed already?
    I noticed there were others in there but thought they were all for high beam, indicators etc.!
    I will take it apart and see which one lines up with the display.

    Thanks for all your help

  10. #9
    Neutral

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Bristol
    Posts
    87

    Smile

    Update: I popped into my local dealer (Bristol Audi) last week and was reliably(!) informed that I would need a new dash! I queried this and was presented with the ETOS printout with the parts woman pointing at the dash saying that there were no other bulbs except the general display ones and the warning ones! When I said I could see the mileage very very faintly I was told that 'yes this is what happens when the LED display has died'. Apart from the fact that I felt this was incorrect the parts woman had a real attitude problem and couldn't have been less helpful.
    After consulting my own copy of ETOS (on an old PC that I had to dig out of the loft) I was convinced that there was an additional red bulb for the odometer display. I decided to try Bath Audi as I often work in Bath (though Bath Audi is actually in Peasedown St. John about 5 miles out of the city centre) Sure enough the parts man agreed and ordered one in for me. I installed it today and lo and behold I can now see how many miles I have covered!
    Cost of new dash (Bristol Audi's solution) circa 300
    Cost of red bulb (Bath Audi's solution) 2.09
    Cost of 'Being right' Priceless

  11. #10
    Broken Byzan's Avatar
    Photographic Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Cardiff, United Kingdom
    Posts
    12,500

    My Social Networking

    Follow Broken Byzan On Twitter Add Broken Byzan on Facebook Add Broken Byzan on Google+ Visit Broken Byzan's Youtube Channel
    Wicked, another gem for the back of my mind

  12. #11
    Danielson's Avatar
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    UK
    Posts
    704

    Thumbs up

    Good job mate, you gotta love the cheap fixes. and not letting the stealer rape your wallet.

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO