Badger5Volks Autos
Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    andybnwc's Avatar
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    lancashire
    Posts
    744

    Problem list B5 S4!!!

    Hi peeps if anyone can help on these problems i will be very grateful

    1. Limp mode everyso often then goes away again after letting off for a while? all pipes n75 egts replaced and only one fault code upper boost limit exeeded.

    2. Cruise control sets but as soon as you try to accelerate using the stalk the cruise control cuts out

    3. At maximum warp sometimes feels like its getting boost but just wont go like it should , almost like fuel starvasion ie let off throttle and actually feels faster.

    4. Airbag light on but cant read controler with vag com?

    5. abs light on vag com says rear near side but the sensor is stuck solid lol



    Just fancy working through the problems one by one

    Any help will be very gratefully recieved
    Thanks

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Blue_Thunder's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Liverpool
    Posts
    1,693
    1. Would have expected the Upper Boost Limit exceeded to have been due to a faulty N75. The only other thing I can think of is a problem with a wastgate on one of the turbos. Have you run Vagcom logs to see Specified against Actual boost?

    2. My cruise control has always been buggered, although I get vagcom errors on it.

    3. Sounds like the engine pulling the timing back. Could be due to poor fuelling as this would make EGT's too high. Are you using 98 RON? If not, **** petrol is probably causing knocking.

    4. Have you checked both of the sensors under the front seats? They are very prone to coming lose. Disconnect them, reconnect them, then try clearing your fault code.

    5. You need a new rear ABS sensor!

    Is the car standard?
    Mo power, mo problems

  4. #3
    andybnwc's Avatar
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    lancashire
    Posts
    744
    Hi the car is not standard and has the following engine mods
    Chip -unsure what make as it was custom to run with BMC induction and decat downpipes with full stainless system, full samco hose kit,boost guage

    also does the rear abs sensor just pull out?

  5. #4
    shineydave's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Bradford, Yorkshire, UK
    Posts
    912
    the upper boost limit exceeded fault can be caused by a boost leak, had this on a pre facelift S4 with a torn throttle body boot. this might account for the feeling that it's holding back.

    if you can't connect to the airbag controller then it sounds like either the version of vag-com you have isn't capable of connecting or the airbag controller is toast. you should always be able to connect to a controller unless it's died.

    think early S4's the abs sensor just pulls out, later ones have a small screw to hold them in place
    Dave

    "If that's the Turbo Fairy knocking tell Her I'm not in"

  6. #5
    andybnwc's Avatar
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    lancashire
    Posts
    744
    Quote Originally Posted by shineydave
    the upper boost limit exceeded fault can be caused by a boost leak, had this on a pre facelift S4 with a torn throttle body boot. this might account for the feeling that it's holding back.

    if you can't connect to the airbag controller then it sounds like either the version of vag-com you have isn't capable of connecting or the airbag controller is toast. you should always be able to connect to a controller unless it's died.

    think early S4's the abs sensor just pulls out, later ones have a small screw to hold them in place
    Hi i changed the throttle body boot for samco after a torn one was found ,that goes for all the boost pipes too.

    The abs sensor feels completly stuck unless there is a small screw somewhere in it , Where abouts is the screw ie is it visible?


    I got a ****ty ebay usb odbII lead and have to use shareware vag com 409 and force dumb mode
    my sony vio dont have a serial port will a usb to serial adaptor work?
    I also have some chip tuning software and other programs all look for com port 1 i presume this is serial ? im not very good with computers lol
    thanks

  7. #6
    shineydave's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Bradford, Yorkshire, UK
    Posts
    912
    have you checked the F pipe as well, i was just being generic when i mentioned the TBB, there's plenty of other places boost can leak
    Dave

    "If that's the Turbo Fairy knocking tell Her I'm not in"

  8. #7
    andybnwc's Avatar
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    lancashire
    Posts
    744
    Yeh i replaced it with samco too, i also did a presurre test but could not hear anything either

  9. #8
    Blue_Thunder's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Liverpool
    Posts
    1,693
    Quote Originally Posted by andybnwc
    I got a ****ty ebay usb odbII lead and have to use shareware vag com 409 and force dumb mode
    my sony vio dont have a serial port will a usb to serial adaptor work?
    You need to download some USB/Serial drivers. Usually you'll get a CD and instructions with the cables. I got mine off eBay and it works fine.
    Mo power, mo problems

  10. #9
    andybnwc's Avatar
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    lancashire
    Posts
    744
    Quote Originally Posted by Blue_Thunder
    You need to download some USB/Serial drivers. Usually you'll get a CD and instructions with the cables. I got mine off eBay and it works fine.
    I can get it to work with all the usual fuctions of the shareware but just wont comunicate with airbag controller -what shareware version are you using etc

  11. #10
    andybnwc's Avatar
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    lancashire
    Posts
    744
    bump please
    Last edited by andybnwc; 31st October 2007 at 14:32.

  12. #11
    andybnwc's Avatar
    4th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    lancashire
    Posts
    744
    bump again on this please getting sick of dropping boost
    99 Nogaro S4 now black bonnet and roof,blackdiamond discs and pads,Hybrid K04 with uprated actuators ,Rs4 clutch custom lightweight flywheel, esp lightweight pulley set ,Rs4 intake pipes ,rs4 mounts ,full samco hose set,F-hose delete ,BMC carbon induction, full stainless exhaust with de cat pipes, custom chip,18"ultra lights,LED rear clusters,6000k xenons ,LED sides,KW coilovers,powerflex bushes ,Boost guage in pillar pod,isotta steering wheel and gearknob,B&M short shifter

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO