Monster MotorsportSky Insurance
Results 1 to 6 of 6

Thread: My A4 ECU

  1. #1
    Project Plush

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Sudbury, Suffolk
    Posts
    689

    My A4 ECU

    My A4 has been diagnosed with an ECU malfunction. My two questions are:
    A) Where is the ECU located in my 1999 car

    and

    B) Can i get my ECU remapped/reflashed to solve the issue (car cut out wont start VAG Com says ECU malfunction) or will i need a new ECU?

    Could it be the ECU not talking to the key maybe and the immobilisor has cut in???

    Cheers guys
    Drizz Developments - Audi A4 Avant Quattro Sport

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    icenutter's Avatar
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    595
    a) on the drivers side under the panel where the battery is (you have to take the cover off to see the ecu).

    b) dunno, but my hunch would be; no and yes

  4. #3
    docurley's Avatar
    Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    UK, London, SE
    Posts
    3,841
    Sound like a new/secondhand ECU to me and not worth taking the chance it just the chip.
    Black Audi RS4 2006 Exclusive edition, Black optic option (stock for now)

  5. #4
    Faulty's Avatar
    ~~~~~~

    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Scottish Borders
    Posts
    46
    Id be getting a 2nd hand ecu then chipping that.

  6. #5
    Project Plush

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Sudbury, Suffolk
    Posts
    689
    AMD seem to think its not the ecu as there is comms so now im proper confused!
    Drizz Developments - Audi A4 Avant Quattro Sport

  7. #6
    Project Plush

    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Sudbury, Suffolk
    Posts
    689
    Right faults i have come up are:

    01318 - ECU for Injection Pump J399 defect
    00741 - Brake Pedal check not a plausable signal
    00523 - Intake Air temp sensor G42 open circuit/short with power
    00532 - Supply voltage (b+) signal too low

    Now the last three is probably cos the battery has gone dead. My thoughts (and Adam from AMD) are a dodgy earth somewhere. Anyone got any clues? Car just died on me and wont start again. Speakers popped and banged before cutting out. Now the batterys flat.

    HELLLLLLPPPPP!!!
    Drizz Developments - Audi A4 Avant Quattro Sport

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO