Chris NottVolks Autos
Results 1 to 15 of 15
  1. #1
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    UK
    Posts
    6

    Chipping an Audi 1.8T A4 Quattro Sport 1999

    Hi,
    can somone tell me what the BHP of my UK spec Audi 1.8T A4 Quattro Sport 1999 , is as standard?

    I was pissed off the other day cos I got burned off by a VW TDI golf lol & now I wanna know what the correct chip is to buy for this model as the Turbo is very laggy as standard

    Ive just found an ebay seller >INMOTION TUNING USA< selling chips to UK at very reasonable prices see below...

    United States Dollars 170.00 USD = 90.6232 GBP

    I bought an OBDII USB cable & disc full of performance chip firmware for all makes of Audi's but could not find the correct flash utility as it was all written in German!

    Any info on the above appriciated

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2006
    Location
    Sunny Isle
    Posts
    265
    any chance of a link to the seller please ???

  4. #3
    Phantom_A4's Avatar
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Southwater, United Kingdom
    Posts
    562
    Im sure they run 180BHP stock....thats enough to give a VR6 a good run, if you dont beat it....something is definetely not right with your engine lol

  5. #4
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    UK
    Posts
    6

  6. #5
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    2,488
    absolutely, sounds knackered!


  7. #6
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    UK
    Posts
    6
    nuffin wrong wiv my engine ticks over & runs as sweet as + its just had a full audi service!
    mid range & top end is great, but 0-60 is nuffin exciting!
    even if its running at 180bhp its still a heavy car when it comes to power to weight ratio hence I probably got burnt!
    maybe the dude had his WV chipped?
    Nether the less I wanna get my tweeked asap as I hate loosing down duel carrages grrrr
    Last edited by netwave; 2nd August 2006 at 16:17.

  8. #7
    Phantom_A4's Avatar
    3rd Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Southwater, United Kingdom
    Posts
    562
    Thats an odd one then!!

    Well i hope it's nothing wrong with your engine, or your Audi garage deserve a slap!

  9. #8
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2006
    Location
    Sunny Isle
    Posts
    265
    Not sure if Id trust an outside the Uk firm with my ecu etc ???

  10. #9
    mac1403's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    wales uk
    Posts
    956
    Think I would just stick to tried and trusted mappers, like AMD, Revo or Jabbasport. I know its a bit more expensive, but at least they are in the same country if you get problems. What part of the UK u in?
    Facelift S3, Sprint Blue, Bucket seats, Sunroof, Sat Nav, Bose, Elect Mirrors, Light and Rain, Interior Light pack, Flat Tyre Warning, GSM Phone Prep, Led upgrade, Illuminated speaker grills.

  11. #10
    D-Tech Performance Developments

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Epworth Nr Doncaster
    Posts
    13
    personally id stick with a map myself safety and uk support .
    Ive never heard of a 1.8T being laggy unless quite tuned?
    had the diesel been mapped probably yes although standard they are no slouch due to the torque through the gears and it can also be down to gearing.
    Last edited by D7_MOD; 2nd August 2006 at 20:35.
    '03 .:R32 (Played With)
    '96 A4 1.8T Sport - 18" Polished RS8s, Stainless Custom Exhaust, Pipercross Filter, Lowered, D-Tech Re-MAP, Various Momo and Trim Bits

    D-TECH Performance Developments - 07809126397
    'Mobile Performance Solutions'

  12. #11
    PhilR's Avatar
    One Ate Tea

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    UK
    Posts
    330
    Sounds like you could be suffering the same problem i have been. I bought my car around 18 months ago and have always been dissapointed by performance, its an 1.8t 150 BHP (fwd only tho) i went from an audi 80 2.0 8v which felt like it had a load miore torque than my A4. To cut a long story short i have put up with the car for 18 months always thinking that it was slowish due to the weight of the car, unfortunately a recent trip to jabbasport revelaed a problem, the car has not been making any boost, (well it managed 0.1 bar). Jabba advised that my wastegate was constantly open which on the a4's is normally due to the valve spinning and snapping off the wastegate arm. I bought a second hand turbo last week and fitted it yesterday. On the turbo that came off the actualtor was totally knackered. It had lost all tension and was not holding the wastegate shut. Mine is a low mileage car 60,000 miles, and my dad had it before me since 20.000 so we know the mileage is right I was shocked at this failure. Now im up to 1 bar boost and about 200 bhp. Sorry for long scary post but get your boost levels checked, dont let a similar problem to mine tarnish your opinion of your car.

    PS 1.8t's will make 130 brake (as did mine) with a broken turbo but the torque gets shot to bits, hence the dip in low end performance which feels like turbo lag.

  13. #12
    jcb
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    uk
    Posts
    4,070
    i have a 99 1.8t sport, AJL engine 180 bhp as stock, only mods are FMIC and CAI.
    My wife has an 05 140ps Mk5 GTTDI Golf and my car p1sses on it.
    only difference is high gear, mid rev accelleration (motorway overtaking).

    sounds like you need your engine looked at mate

  14. #13
    jcb
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    uk
    Posts
    4,070
    oh and mine is an Avant! usually with a boot full of Sh1te!

  15. #14
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    UK
    Posts
    6
    Ive found the problem!
    The acctuator pipe had melted and split off compleatly!
    It was touching another hot pipe under the manifold so was stealthed out from sight!
    looks like it wore the outer braiding & melted under high temperature!
    bit pissed off this wasnt noticed during the service, though glad ive managed diagnose the problem, It will replaced with a braided pipe with heat sheilding!
    I bridged the pipe temporarily & it now boosts better than ever which is great!

    Im still tempted to chip the beast! & will take the above advise I think & stick with a UK dealer!
    Thanks for all your posts, appriciated!
    Rob

  16. #15
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    1,562
    That be the problem then squire

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO