Badger5AH Fabrications
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    205man's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2006
    Location
    worcestershire, uk
    Posts
    1,016

    2.8 quattro auto throttle cable?

    my throttle pedal bounces up and down sometimes when i hit a bump, iwas told it could be something banging against the throttle cable as they are very tight

    question is where is it, ive taken of the engine cover but cant see one any where, nor can i feel one when i put my hand up by the pedal top,

    does my car have one or is the throttle opereated by wire/electrical?, or am i talking rubbish

    the car is a 1999 v reg

    alan

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    dummi's Avatar
    smoking a6

    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    brumingham
    Posts
    1,188
    i think what is being referred is throttle valve cable to the transmission you need to check under the car the route of the cable to the shifter levers on the box.

    fyi engine is likely electronic for that year you wont have throttle body cable it runs of position sensors
    just a little a6

  4. #3
    jdp1962's Avatar
    Grumpy Old Man

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2003
    Location
    Cruising on a mountain of torque
    Posts
    5,691
    I had a 2.8Q with drive-by-wire, and it used to do the same. Don't worry about it. I know it feels like summat's up, but trust me, it's not.
    A4 3.0TDi SE Quattro Auto. Factory-fit: RNS-E/bluetooth; F/R parking sensors; full leather/heated front seats; cruise. Retrofit: Remap; Eibach 30mm lowering springs, RS4 RARB; MTEC drilled/grooved discs; 18" RS4 alloys; VW fan washers; Kinetic Digitizor DAB; Blackvue DR380 camera; front armrest; ambient lighting; white LED lights; autodim mirror; Cupra splitter; S-Line door blades; tints; UK pressed plates; MFSW; SDS; TPMS; LED Taillights and DRLs. RS aluminium pedals


  5. #4
    205man's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2006
    Location
    worcestershire, uk
    Posts
    1,016
    i didnt think i had a major problem but surely it didnt leave the factory like that so any ideas wha/where to look for the problem

    alan

  6. #5
    jdp1962's Avatar
    Grumpy Old Man

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2003
    Location
    Cruising on a mountain of torque
    Posts
    5,691
    I've had three A4s now, and every one of them has done it. Don't go looking for a problem when there isn't one.
    A4 3.0TDi SE Quattro Auto. Factory-fit: RNS-E/bluetooth; F/R parking sensors; full leather/heated front seats; cruise. Retrofit: Remap; Eibach 30mm lowering springs, RS4 RARB; MTEC drilled/grooved discs; 18" RS4 alloys; VW fan washers; Kinetic Digitizor DAB; Blackvue DR380 camera; front armrest; ambient lighting; white LED lights; autodim mirror; Cupra splitter; S-Line door blades; tints; UK pressed plates; MFSW; SDS; TPMS; LED Taillights and DRLs. RS aluminium pedals


  7. #6
    205man's Avatar
    5th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    May 2006
    Location
    worcestershire, uk
    Posts
    1,016
    cheers guys i wont try fixing something that going to be hard to fix, if its not causing a problem, just thought id reasure myself first

    alan

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO