AH FabricationsBadger5
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Orem, Utah, USA
    Posts
    144

    Diagnostic help! (DTC\'s inside...)

    Hey guys,
    Today, I was just driving the car around and it all of a sudden just died. All the gauges stayed lit, radio stayed on, climate control stayed on, etc. But the engine just died, could rev it, couldn't do anything, the tachometer needle just slowly settled down to ZERO. I pushed it off to the side of the road and called a friend to come pick me up. I waited about 5 minutes, and then tried to start it again. It started right up so I called my friend and told him I'd try to get it home. It went for a few miles, and then died again. I waited a minute, and it started fine. It did this all the way home, died, started, died, started, etc. When I got home, I plugged in the VAG-COM and got these codes, none of which were there just two days ago.

    7 Faults Found:
    17645 - Fuel Injector for Cylinder 1 (N30): Open Circuit
    P1237 - 35-00 - -
    17646 - Fuel Injector for Cylinder 2 (N31): Open Circuit
    P1238 - 35-00 - -
    17647 - Fuel Injector for Cylinder 3 (N32): Open Circuit
    P1239 - 35-00 - -
    17648 - Fuel Injector for Cylinder 4 (N33): Open Circuit
    P1240 - 35-00 - -
    17833 - EVAP Purge Valve (N80): Short to Ground
    P1425 - 35-00 - -
    17955 - Boost Pressure Regulation Valve (N75): Short to Ground
    P1547 - 35-00 - -
    17880 - EVAP Leak Detection Pump: Short to Ground
    P1472 - 35-00 - -


    If any of you have any ideas on what may be causing these, please help! I have looked through the Bentley manual, but to no avail.

    TIA! [img]/ubbthreads/images/graemlins/beerchug.gif[/img]

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    2,488

    Re: Diagnostic help! (DTC\'s inside...)

    looks like a headache of an electrical wiring problem or some kind of ECU fault to me.. is there any obvious loom chafing or melting?

  4. #3
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Orem, Utah, USA
    Posts
    144

    Re: Diagnostic help! (DTC\'s inside...)

    Well, I installed an mp3 player adapter and spliced the power from that loom (now it was obviously a stupid idea). But it worked fine for about a week with it all installed and had no problems whatsoever. Then yesterday this happened. I know it has to be that because that's the only thing that would have caused anything.

    Now, I took out the splice so there is nothing pulling from that wire anymore and I still get the problem. Any electricians out there that could tell me why I still might be having the problem?

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO