EM TuningMonster Motorsport
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    imported_Audi_DavE
    Guest

    Loosing All Turbo / Power!! 96 A4 1.9tDi

    As mentioned in the title, twice now I have totally lost turbo boost on the car. Its a 96 A4 1.9tdi (90bhp) On both occasions the car has been very cold and I have been giving it the "Beans" becuase of accelerating in to a dual carridgeway. When it gets to around 4000rpm the car just feels like it looses a load of power, like it backs off, then until i turn the car off then on again there is hardly any power, nothing happens when I plant my foot etc. I was thinking that it might have something to do with the MAF sensor? I have never had it off to give it a clean (someone told me ya have to now and then, dont know if its entirely true) but im worried it could be something more serious, as last year, the turbo started sucking oil and pushin it in to the chambers.. so the car with no ignition on was redining on oil LOL.

    Any help would be greatly appreciated

    Reagrds
    Dave [img]/ubbthreads/images/graemlins/crazy.gif[/img]

  2. # ADS
    ADS
     
  3. #2
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Milton Keynes UK
    Posts
    248

    Re: Loosing All Turbo / Power!! 96 A4 1.9tDi

    Audi_DavE,

    I had the same problem with mine. It turned out to be the connections on the MAF plug. Cleaned them with contact cleaner and ok now for 3 Months.
    My MAF was replaced about 8 Months ago as I had no power above 3000 Revs.
    As yours seems to be intermittant it could either be on its way out or its the connections.
    Jim.

  4. #3
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Milton Keynes UK
    Posts
    248

    Re: Loosing All Turbo / Power!! 96 A4 1.9tDi

    I should have read your post correctly!
    I thought you had already cleaned it. Give it a clean first before forking out on a new one, also clean the connections.
    Jim.

  5. #4
    imported_Audi_DavE
    Guest

    Re: Loosing All Turbo / Power!! 96 A4 1.9tDi

    thanks for the reply. Was gonna use some Isopropl Alchohol to give it a clean with a Q tip? anything other i could use or will this do the job?

    Regards

    Dave

  6. #5
    1st Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Milton Keynes UK
    Posts
    248

    Re: Loosing All Turbo / Power!! 96 A4 1.9tDi

    Should do the job fine. Don't forget to clean the connectors.
    Jim.

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO