Chris NottBadger5
Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Oranoco's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    HertFORDshire
    Posts
    3,093

    Car struggled to start now immob light flashes

    When I scanned the car to suss out the boost limitting I got a code 17978 (I think) saying the immobiliser had prevented the starting. Leaving work on Thursday it kept starting then cutting out straight away but once fired it was fine. Today it wouldn't start and the immob light kept flashing. When it did finally start the immob light stayed flashing all the way home and is flashing on subsequent start ups.

    Any ideas folks as I'm really starting to think with 165k on the clocks it might be time to break it up and buy something else.

    Life begins at 140mph
    Sell my Audi??? Kiss my rings!
    www.passionford.com

  2. # ADS
    ADS
    Join Date
    Always
    Location
    Global
    Posts
    Many
     
  3. #2
    Bradderz_1988's Avatar
    Dont replace it, Upgrade it !!

    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Westhoughton, Bolton
    Posts
    3,138
    Mine used to do this shortly after i first got it, then after about 3 months or so it just stopped and its never done it since !!
    1999 Audi A4 1.8T Quattro Sport - Volcano Black

    Mods - Frankenturbo F21 Kit - 3" MAF - Saab Reds - THS Decat - Non Res Milltek - ECS Crank Pulley - 034 Snub + Bracket/Gbox Mounts - 1Z/S2 Clutch + Flywheel - 007p - ICM + EVAP Delete - PFR6Q Plugs - S4 B6 345mm Brakes - 300mm Rear Brakes - Goodridge Hoses - LCR Splitter -S4 Bumbers + Skirts/Mouldings - OEM Xenons - Apikol Diff mounts - Polytek'd Rear Diff Mount
    To do/planned -Eibach pro's - GT2871/76R + FMIC + ME7 (maybe) + Engine/stroker Build

  4. #3
    jbh
    jbh's Avatar
    TDi lover

    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Slamannan/ Central Scotland
    Posts
    704
    I had this issue on one of my passats It done it for about 3 weeks and went back to normal.
    1997 A4 Avant 110 TDi quattro
    1996 A4 Avant 110 TDi breaking

  5. #4
    Broken Byzan's Avatar
    Photographic Moderator

    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Cardiff, United Kingdom
    Posts
    12,523

    My Social Networking

    Follow Broken Byzan On Twitter Add Broken Byzan on Facebook Add Broken Byzan on Google+ Visit Broken Byzan's Youtube Channel
    it's normally the pick up wire by the ign switch develops an intermittent connection.

  6. #5
    Reverse Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    11
    What car year model is it? I may be able to help.
    Please contact admin if you wish to advertise on the forum.

  7. #6
    Oranoco's Avatar
    6th Gear

    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    HertFORDshire
    Posts
    3,093
    It's a late 96 1.8 T Sport.

    Life begins at 140mph
    Sell my Audi??? Kiss my rings!
    www.passionford.com

 

 

Similar Threads

  1. Car Won't Start, No Dash Lights
    By CraigClark in forum A3/S3/Sportback (8P Chassis)
    Replies: 24
    Last Post: 16th April 2013, 10:17
  2. Check ecu box fuses as car won't start now computer LCD is out?
    By mjsummer in forum Audi S4/A4/A4 Cab (B7 Chassis)
    Replies: 1
    Last Post: 25th November 2012, 20:15
  3. Car struggling on start up!
    By MURRAYS444 in forum A3/S3 Forum (8L Chassis)
    Replies: 3
    Last Post: 20th May 2012, 14:41
  4. car struggled to start this morning
    By pjw in forum A4/S4 forum(B5 Chassis)
    Replies: 8
    Last Post: 29th November 2010, 12:43
  5. Replies: 29
    Last Post: 4th July 2006, 14:48

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Single Sign On provided by vBSSO

Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Content Relevant URLs by vBSEO